Skip to Content
“In het dagelijkse leven steek ik er niet boven uit, maar hier wel.”

“In het dagelijkse leven steek ik er niet boven uit, maar hier wel.”

Robbe, Nele en Arnaude. Deze drie Robinsons overklasten maar liefst veertien expeditieleden. Na 33 dagen op een onbewoond eiland, vol ontberingen en honger komt er een einde aan hun expeditie. Zij vechten uit wie de titel van Robinson 2018 én 25.000 euro verdient.

Robbe is ijzersterk in individuele proeven. Hij won er al drie, maar heef toch zenuwen. “Ik sta hier tegenover twee sterke dames.” Robbes zwakke plek is Arnaude, want zij kon hem als enige twee keer verslaan. “Al zegt mijn gevoel dat ik er misschien straks uit lig.”

Nele won nog maar één proef, maar hield het puur op karakter zo lang vol. Zij kon nooit rekenen op het voedsel en het comfort van winnaarseiland. “Ik heb toch zenuwen want ik wil niet minder zijn dan de andere twee.”

De finaleproef is next level. De drie robinsons moeten al hun talenten en laatste krachten aanwenden om elkaar uit te schakelen. Denkwerk, evenwicht, kracht en tactiek. Robbe heeft dan wel meer kracht dan de twee dames, maar er bestaat ook zoiets als wilskracht. En daar zijn Arnaude en Nele niet van gespeend.

Dat de expeditie de deelnemers uitgeput en uitgemergeld heeft, is duidelijk. Dat bewijst de spiegel waarmee Bartel de finalisten na 33 dagen verrast. Maar ook mentaal zijn ze niet meer dezelfde. “In het dagelijkse leven heb ik niet het gevoel dat ik er bovenuit steek,” vindt Robbe. “Maar hier wel en dat doet enorm veel deugd!”

Finaal is het een bijzondere eilandraad met een schare gesneuvelde expeditieleden die bepaalt wie zich tot Robinson 2018 mag kronen en met 25.000 euro naar huis vliegt. Wordt het Arnaude, Nele of Robbe?

Finale Expeditie Robinson - Morgen om 20u35 bij VIER

tania berkovitch SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde