Skip to Content
Illegaal in Kenia, huwelijksplannen in Thailand & een 80-jarige kluizenaar in het afgelegen Braziliaanse oerwoud

Illegaal in Kenia, huwelijksplannen in Thailand & een 80-jarige kluizenaar in het afgelegen Braziliaanse oerwoud

Nieuwe reeks gaat achter de schermen van De Ambassade: vanaf maandag 15 april om 20.35 op VIER

Vanaf maandag 15 april start de nieuwe humaninterestreeks De Ambassade op VIER. De reeks volgt de verhalen van Vlamingen in nood in het buitenland, die zich richten tot de Belgische ambassades en consulaten om hun problemen van de baan te helpen. Of het nu gaat om het verlies of diefstal van documenten, een geboorte, een huwelijk, een overlijden, een natuurramp of een terroristische aanslag: de ambassadeurs en consuls staan dag en nacht klaar. De Ambassade laat zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat in vijf wereldsteden: het consulaat-generaal in ‘the city that never sleeps’ New York, de ambassade in de Keniaanse miljoenenstad Nairobi, het consulaat-generaal in het Braziliaanse Rio De Janeiro, het consulaat in de Spaanse toeristenmagneet Barcelona en de ambassade in Bangkok, de exotische hoofdstad van Thailand.

Aflevering 1

Story image

In de eerste aflevering zit de Gentse Michaël zwaar in de problemen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi: zijn toeristenvisum is verstreken waardoor hij nu illegaal in het land is en moet onderduiken in een klein appartementje. De schrik zit er goed in bij Michaël, want in Kenia zijn ze niet mals voor illegalen en de politie van de stad staat derde op de lijst van meest corrupte en gevaarlijke politiediensten ter wereld. Consul Hilde moet zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing.

Thailand heeft een speciale aantrekkingskracht op mannen, maar wie met zijn exotische liefde wil trouwen heeft eerst de toestemming nodig van vice-consul Eli. Hij moet erachter zien te komen of het om een schijnhuwelijk gaat of niet. “Thaise vrouwen moeten wel iets hebben, want anders zouden zoveel Belgische mannen niet naar hier komen om met hen te trouwen. Maar als ik eerlijk moet zijn, heb ik nog niet gezien wat een Thaise vrouw heeft wat een Belgische vrouw niet heeft”, lacht Eli.

Story image

Diep in het Braziliaanse oerwoud en volledig afgezonderd van de bewoonde wereld woont de 80-jarige kluizenaar Guido. Hij heeft consul-generaal Jean-Paul uitgenodigd om hem te bedanken voor al zijn hulp de voorbije jaren. Wanneer Jean-Paul na een lange en zware tocht het huis uiteindelijk weet te bereiken, is hij aangedaan door wat hij te zien krijgt: het huis is volledig in verval ...

Story image

En Barcelona staat in de top 10 van Europese steden waar de meeste diefstallen gebeuren en dat zullen ze op het consulaat geweten hebben. Heel wat vakantiegangers komen dagelijks aankloppen om een nieuw paspoort aan te vragen nadat hun portefeuille – soms op de meest absurde manier - gestolen werd.

De Ambassade - Elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde