"Ik wist wel dat Marc een grote vis zou vangen met z’n kleine hengeltje"

"Ik wist wel dat Marc een grote vis zou vangen met z’n kleine hengeltje"

Grillmasters keren back to basic in de Belgische Ardennen

Op donderdag 24 mei strijden de vier overgebleven duo’s in de Belgische Ardennen voor een plaats in de finale van Grillmasters.

Tijdens deze laatste productproef vangen ze samen met Peter zoetwaterforellen en gaan ze met Seppe wild plukken in het bos. Ineke heeft de techniek van het vliegvissen meteen onder de knie, terwijl bij Adel en Nick alles letterlijk in het water dreigt te vallen. Gelukkig kunnen ze rekenen op het deskundig advies van de ervaren vliegvisser Danny. Verderop in het bos sluit Seppe een weddenschap met de duo’s, waardoor de druk tijdens het verzamelen van de juiste ingrediënten nog wat verder opgevoerd wordt. Met een kistje vol verse kruiden van Moeder Natuur en een zelf gevangen forel keren de duo’s helemaal terug back to basic wanneer ze de forel bereiden in een uitgeholde boomstam. Tijdens het gaarproces hebben Nick en Kevin nog een geheim wapen in petto. De duo’s gooien alles in de strijd voor het eerste finaleticket.

Terug aangekomen op de hoeve, staat er opnieuw vis op het menu. Adel gaat de strijd aan met de taaie hondshaai die zich niet zomaar gewonnen geeft. Nick neemt grote risico’s bij het fileren van de giftige Pieterman, maar laat zich niet zomaar afschrikken. Ineke en Sofie krijgen het moeilijk tijdens deze opdracht en maken zich zorgen over de cuisson van hun vissen in zoutkorst. Mario en Marc zijn vastberaden om een plaats in de finale te veroveren, maar zijn hun visbereidingen opgewassen tegen de gastjury van cadetten van de Zeevaartschool?  


Volgende week, op donderdag 31 mei,  kennen we de beste grillmasters van het land.

Adel: “Ik ga regelmatig vissen. De laatste keer was met mijn kinderen toen ze klein waren op de kermis op de eendjes.”
Mario: “Ik wist wel dat Marc een grote vis zou vangen met z’n kleine hengeltje.”
Marc: “Ik hoor de dieren en de vogeltjes fluiten, maar hij zegt: Daar, verse gagel, daar dit kruid, dat kunnen we mooi verwerken. Mario is de beste bosjesman van Achel.”

 

GRILLMASTERS

op VIER, donderdag 24 mei om 20u35

 

Wie de smaak te pakken heeft gekregen en goed kan grillen, garneren en marineren kan zich nu al kandidaat stellen voor een tweede rondje BBQ'en op VIER. Gepassioneerde duo's kunnen zich inschrijven voor het tweede seizoen van Grillmasters op www.vier.be

 

Debby Wilmsen Perscontact Grillmasters, SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde