Skip to Content
"Ik heb mij moeten laten slaan tot de collega's er waren."

"Ik heb mij moeten laten slaan tot de collega's er waren."

Een zaterdagavond in Aalst. Drie jonge mannen worden tegengehouden voor een alcoholcontrole. Ze blijken onder invloed van alcohol en drugs. De routinecontrole, op een boogscheut van het politiekantoor, is voor de jongeren voldoende aanleiding om volledig door het lint te gaan en zelfs de politieagenten aan te vallen. De patrouille roept versterking op. De agenten hebben alle moeite om de gasten te boeien en op te pakken. Eenmaal aangekomen op het politiebureau proberen de jongeren ook nog de combi te verbouwen.

Een tussenkomst bij een echtelijke ruzie. De man bedreigt de agenten met een mes. Er zijn verschillende agenten nodig om de man in bedwang te houden en af te voeren.

Elk weekend houdt hoofdinspecteur Wim zijn hart vast en hoopt hij dat zijn manschappen het weekend ongeschonden doorkomen; "Je bent altijd een doelwit. Het is moeilijk om het gevaar van een oproep in te schatten. Een banale controle of tussenkomst kan gevaarlijk uitdraaien."

Enkele weken geleden werd één van zijn inspecteurs in elkaar geslagen toen hij bij een vechtpartij tussenbeide wou komen. Vier mannen hielden hem vast, de vijfde timmerde op het gezicht van de politieman. "Ik heb me moeten laten slaan tot de collega's er waren.” getuigt Seger.

In Sint-Niklaas zijn in de eerste acht maanden van dit jaar negen agenten werkonbekwaam geschopt of geslagen. Vorig jaar was er in diezelfde stad welgeteld maar een geval. In Hasselt staat de teller op dertig en in Aalst op zestien. Die zestien gevallen zijn goed voor 566 ziektedagen, of 35 ziektedagen per persoon. Aan dit tempo worden er dit jaar in Hasselt, Aalst en Sint-Niklaas samen bijna twee agenten per week gemolesteerd.

Niveau 4. De strijd tegen de dreiging, maandag om 20.35 op VIER.

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde