Skip to Content
“Ik heb als advocaat ooit een man vrijgepleit, die achteraf schuldig bleek.”

“Ik heb als advocaat ooit een man vrijgepleit, die achteraf schuldig bleek.”

Aflevering 2 Het Parket op dinsdag 31 maart om 20.35 op VIER.

Morgen, in aflevering 2 van Het Parket, heeft magistrate An een lange dag in de rechtszaal van Gent. Er staat onder andere een loodzware zedenzaak op het programma. An stond zelf als advocate ook aan de andere kant van de rechtbank: “Ik heb het ooit meegemaakt dat ik de vrijspraak vroeg voor een man, die naar mij toe erg overtuigend was over zijn onschuld. Er was ook reden om te twijfelen aan zijn schuld. De man is uiteindelijk vrijgesproken en is nadien nog langsgekomen om mij te vertellen dat hij het wel gedaan had. En daar had ik het heel moeilijk mee. Dat was de uiteindelijk trigger om over te stappen naar de magistratuur.”

Story image

In Oudenaarde krijgt magistrate Eva een bijzonder ingewikkeld dossier op tafel: een meisje van 13 jaar heeft bij politie aangifte gedaan van slagen en verwondingen door haar vader. De vader ontkent alles, want volgens hem is zijn dochter door haar druggebruik compleet onhandelbaar geworden.

Story image

In Dendermonde begint de dag voor substituut Lien met familiaal geweld: een man heeft zijn vrouw in elkaar geslagen. “Ik denk niet dat er een weekend voorbijgaat zonder intrafamiliaal geweld”, weet Lien.

Story image

Naar haar dagdienst in Gent staat Procureur des Konings Myriam stand-by, een hele nacht lang. Ze kan elk moment worden opgebeld door de politie. Wanneer er een zwaar verkeersongeval gemeld wordt, moet ze meteen ter plaatse gaan. De minderjarige jongen die het ongeval veroorzaakte blijkt een voorlopig rijbewijs te hebben ... En ook 's nachts krijgt ze geen rust. Myriam moet het CSI-team optrommelen na een gevecht waarbij één persoon in levensgevaar is.

Story image

 

Jeugdmagistrate Femke moet in Dendermonde beslissen of ze een baby van 2 weken oud laat weghalen bij de ouders.

Noot voor de redactie:
De video kan je overnemen via deze embedcode: <div class="responsive-video-wrapper" style="position: relative; display: block; width: 100%; height: auto; overflow: hidden;"><canvas width="16" height="9" style="display: block; width: 100%; height: auto;"></canvas><iframe src="https://www.vier.be/embed/video/public/31137" frameborder="0" allowfullscreen scrolling="none" style="position: absolute; left: 0; top: 0; right: 0; bottom: 0; display: block; width: 100%; height: 100%; overflow: hidden;"></iframe></div>

Beeldmateriaal is beschikbaar op www.beeldfabriek.be of hieronder te downloaden.

 

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde