Skip to Content
“Ik ben een mergpijpmaagd. Spijtig dat mijn ontmaagding in de tent moet gebeuren.”

“Ik ben een mergpijpmaagd. Spijtig dat mijn ontmaagding in de tent moet gebeuren.”

Week drie van Bake Off draait volledig rond cake. Op het menu van de acht bakkers staan reuzenmergpijpen. Apotheker Philip heeft geen ervaring met het gebakje. “Ik ben een mergpijpmaagd. Spijtig dat mijn ontmaagding in de tent gebeurt. Soms doet dat zeer.”
​“Werk met propere handen!” waarschuwde jurylid Herman de bakkers. Vooral de chaotische en excentrieke Trien voelt zich aangesproken.

​“Een verschrikking!” roept Greet terwijl ze op achterstand raakt. Tot overmaat van ramp barst haar glazen kom met chocolade. Ze twijfelt: opnieuw beginnen of stilletjes verder doen en de jury chocolade met glassplinters voorschotelen?

​Gelukkig is er het spektakelstuk dat veel kan goedmaken. De jury verwacht een kek lapis, dat is een Indonesisch gebak met kleurrijke patronen. Geen sinecure.

​“it’s a fucking disaster, I’m fucked and I haven’t even started yet!” jammert Peter. Bakker Trien gaat er volledig voor en werkt op haar knieën op de grond aan een hooggegrepen puzzelwerk van laagjes en patroontjes. “Het komt helemaal niet in orde,” zucht ze. Wanneer de proef gedaan is, volgen dan ook de traantjes.

​Alle acht de bakkers geven het beste van zichzelf, maar wie van hen moet toch de tent verlaten? En wie blinkt uit en krijgt de titel van Beste Bakker?

Bake Off Vlaanderen, elke woensdag om 20u35 op VIER.

Story image
Story image
Story image
Story image
Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde