Skip to Content
Houd 1 koe afstand en alles op een preitje.

Houd 1 koe afstand en alles op een preitje.

Boerenjaar, morgen om 20u35 op VIER.

De eerste coronagolf is over zijn piek. ​ Onder strikte voorwaarden mag het ijssalon in Loenhout weer open. Boerin Mieke kijkt er niet echt naar uit, want zij zit liever op haar traktor of tussen de koeien.

​Ook de Poolse seizoensarbeiders mogen weer aan het werk en dus kunnen ze de appels van Paul en Daan uit de koelcellen eindelijk klaarmaken voor de verkoop. En er is goede boekhoudkundige hoop dat ze dit jaar goed zullen opbrengen.

Daan
Daan

Preitelers Benny en Liesbeth weten als geen ander dat er boerenjaren zijn, maar maakten ook een heel moeilijke periode door. Het koppel is met veel bloed, zweet en tranen uit een diepe financiële put gekropen ​ "er stond letterlijk geen enkele cent meer op onze rekening" maar gaat nu weer investeren in een nieuwe loods. ​ Hun dochters Flore en Roos hebben van dichtbij meegemaakt welk effect die onzekerheid had op de boerderij.

roos en flore
roos en flore

En een kwaadaardige prostaattumor dwingt sierteler Patrick onder het mes. ​ Dat betekent dat zijn geliefde perkplantenbedrijf het even zonder hem moet stellen. Zijn wederhelft Leen houdt de boel ondertussen draaiende.

Boerenjaar, morgen om 20u35 op VIER.

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde