Skip to Content
Historische vondst in De Slimste Mens ter Wereld: 2000 jaar oude beelden ontdekt.

Historische vondst in De Slimste Mens ter Wereld: 2000 jaar oude beelden ontdekt.

Klaar voor een streepje geschiedenis?! Vanaf 5 september op Play4 en GoPlay.

De Slimste Mens ter Wereld en Play4 releasen vandaag de spot waarmee Erik Van Looy en de zijnen naar jaarlijkse traditie het startschot geven voor een nieuw seizoen kwisplezier. En voor dit twintigste jubileumseizoen gaan ze daarom wel heel ver terug in de tijd. Zo leiden de eerste sporen van de bekendste quiz van het pagus Flandrensis ons langs een onverbiddelijke Romeinse quizkeizer, zijn renaissance als zonnige quizkoning tot na-oorlogse quizmaster van wereldleiders als Churchill, Roosevelt en andere kwistenbiebels. Ontdek hier de historisch correcte overlevering van de quiz der quizzen op de warme resonantie van de enige echte Jan Decleir.

Er wordt wel eens gezegd dat de geschiedenis zich herhaalt. Een volkswijsheid die na deze historische vondst ook voor waar kan aangenomen worden. Want daar waar Jezus slechts een keer verrees, daar verscheen elk jaar opnieuw De Slimste Mens ter Wereld. De quiz evolueerde van volksvermaak tot een adelijk tijdverdrijf. Zelfs wereldleiders popelden om hun kennis te etaleren aan de bevolking en aan de kleine Erik. Zo werd de quiz van generatie op generatie doorgegeven. Van keizer tot koning tot quizmaster. Van De Slimste tot De Allerslimste Mens ter Wereld.

Dit seizoen begint er bovendien niet alleen extra vroeg aan, er staan ook bijzonder veel grote namen klaar om De Allerslimste Mens ter Wereld te worden, want Erik Van Looy brengt voor deze jubileumeditie de titanen en titaniden van de voorbije negen jaar samen voor het betere kwissen, gissen, dissen en bissen. Vooral niet passen dus voor De Allerslimste Mens ter Wereld, vanaf 5 september op Play4 en GoPlay.

Story image

TV-Jubilee: De Slimste Mens 20.

Rik Torfs en Bart De Wever
Rik Torfs en Bart De Wever

Het twintigste seizoen van de populairste kwis aller tijden is aangebroken. Om dat tv-jubilee te vieren, blikken zes duo’s terug op hoogte- en dieptepunten uit de voorbije 677 afleveringen in De Slimste Mens 20. Met feestelijk archiefbeeld en commentaar van deelnemers, juryleden en presentator: Erik Van Looy & Philippe Geubels, Jonas Geirnaert & Jeroom, Pedro Elias & Bart Cannaerts, Ella Leyers & Rik Verheye, Jennifer Heylen & Bockie de Repper en Rik Torfs & Bart De Wever. Terug in de tijd dus met de meest legendarische tranen van vreugde en verdriet, ​ de finale der finales, verschrikkelijke doe-vragen, bijzondere ontboezemingen en de eeuwige verwarring rond dat "laten zakken".

De Slimste Mens 20 vanaf 15 augustus te bekijken op GoPlay, in de Telenet TV-theek en vanaf 22 augustus ook op Play4.

 

Werp ook een exclusieve blik achter de schermen met ​ Supercontent.

 

De Allerslimste Mens ter Wereld. Vanaf 5 september op Play4 en GoPlay.

 

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde