Skip to Content
Het stille verdriet van Patricia “Ik mis mijn familie enorm, maar ik moet vrolijk doorgaan. Anders ga ik kapot.”

Het stille verdriet van Patricia “Ik mis mijn familie enorm, maar ik moet vrolijk doorgaan. Anders ga ik kapot.”

In de Bake Off-tent draait deze week alles rond internationale baksels. De bakkers graven diep in hun internationale wortels en hun hart om spectaculaire broodsculpturen op tafel te toveren.

​De Limburgse flapuit Lorentia bakt een brood opgedragen aan haar familie. “Je kunt altijd bij je familie terecht, no matter what. Stel: ik heb iemand vermoord en ik moet een lijk verbergen. Dan kan ik altijd bellen: ma, help mij!”

​Patricia maakt een brood ter ere van de vrijheid van Venezuela, waar het momenteel niet goed gaat. Ze verliet noodgedwongen het land om haar twee kinderen een betere toekomst te geven. Ze maakt een vrouw die het land en de stervende vrijheid symboliseren. “Ik hield van mijn leven daar. Het is alsof iemand een stukje van mijn hart heeft afgepakt en dat komt nooit meer terug. Ik ben een echt familiemens en mis mijn familie heel hard. In België heb ik geen familie en ik voel mij vaak eenzaam. Ik probeer door te gaan op de beste manier die ik ken: vrolijk zijn. Wat moet ik anders? Anders ga ik kapot.”

​Ook Peter heeft een emotioneel broodverhaal. Hij draagt zijn brood op aan zijn vriendin Vicky die hem steunde na de dood van zijn vader en zijn echtscheiding. “Door haar heb ik weer het gevoel dat ik een gezin heb. Het is een prachtvrouw. Wat zij doet voor mij en de kinderen kan ik niet beschrijven,” zegt hij geroerd.

​Maar een mooi verhaal levert nog geen lekker spektakelbrood op. Welke bakker moet de tent verlaten in week vijf en wie wordt Beste Bakker?

Bake Off Vlaanderen, elke woensdag om 20u35 op VIER.

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde