Skip to Content
Het is knokken en creatief zijn, om je restaurant op de kaart te zetten

Het is knokken en creatief zijn, om je restaurant op de kaart te zetten

De drive van deze vijf jonge topchefs kent geen einde.

De zomer was een succes voor de vijf chefs. Na deze periode komt de volgende stap. Ze blijven zichzelf heruitvinden en de lat hoger leggen. Thijs Vervloet besluit om nogmaals uit te breiden met ‘Bistro De Vijvers’. Filip De Pauw laat unieke handgemaakte borden maken. ‘Wat mij stoort is dat de restaurants van een hoger niveau dezelfde borden gebruiken.’ Pajtim Bajrami wil zijn restaurant verder verfijnen met topproducten en gaat in Frankrijk op zoek naar een perfecte Champagne die hij exclusief kan aanbieden.

Lode De Roover verhuist van zijn buitenrestaurant terug naar binnen in zijn vertrouwde keuken. Hij zag enkele werknemers vertrekken, en werkt de nieuwe in. Het geeft wat stress in zijn keuken. Gelukkig zijn hij en zijn vrouw al zestien jaar samen en hebben ze veel aan elkaar.

Story image

Martijn Defauw gaat op bezoek bij de visveiling in Zeebrugge. Hij maakt deel uit van de ‘North Sea Chefs’ en moet een bereiding maken met de rode poon. Wat verder aan de kust, in Normandië, koppelt Thijs Vervloet vakantie aan werk, en gaat verse oesters proeven bij een kweker.

Iedereen werkt duidelijk aan alle aspecten van zijn restaurant. ‘Het totale concept is belangrijk om een stapje hoger te raken in de culinaire rankings’, vertelt Filip De Pauw. Wanneer de directeur van Gault&Millau komt eten bij Jerom in Antwerpen, is dit het ideale moment om te kijken of zijn project in de smaak valt.

Ja, Chef!  dinsdag om 20u35 op VIER

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde