'Het feit dat het over stoelgang gaat, was vroeger zeker een drempel voor een aantal patiënten. Dat is er nu wat uit.'

'Het feit dat het over stoelgang gaat, was vroeger zeker een drempel voor een aantal patiënten. Dat is er nu wat uit.'

Aflevering 8 van Topdokters volgt digestief oncoloog professor Eric Van Cutsem (UZ Leuven)

'Het feit dat het over stoelgang gaat, was vroeger zeker een drempel voor een aantal patiënten. Dat is er nu wat uit.' - Professor Eric Van Cutsem

In de voorlaatste aflevering van Topdokters maken we kennis met professor Van Cutsem, digestief oncoloog in UZ Leuven en een wereldautoriteit in maag-darm, lever – en pancreaskankers.  In Vlaanderen stond hij mee aan de wieg van de darmscreenings en het preventief stoelgangonderzoek voor 55 plussers.

Een man met pancreaskanker komt op consultatie. Hij is geen onbekende voor professor Van Cutsem. Jaren geleden behandelde professor Van Cutsem een boeddhistische monnik. Als blijk van dank regelde de patiënt, die voorzitter is van de boeddhistische unie in België, een ontmoeting met de Dalai Lama.  De balans tussen geloof en wetenschap wordt hier ter discussie gebracht.

Professor T’Sjoen ziet een vrouw met acromegalie, een zeer zeldzame aandoening, waarbij teveel groeihormoon aangemaakt wordt en alle uiteinden van haar lichaam groter worden.

En professor Nijs krijgt een bakker op bezoek die jaren geleden zijn vingers kwijtraakte door een ongeval met een broodmachine.  Professor Nijs kon zijn wijsvinger redden, maar deze zit de man nu in de weg. 

Topdokters
Elke dinsdag om 20u35 op VIER

 

Het vijfde seizoen van Topdokters biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum. Acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, nemen de kijker mee in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood. Indien u extra informatie wenst over het programma en/of een interview met één van de dokters wilt aanvragen, kunt u dit seizoen terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@gmail.com / +32 474 69 13 70)
 
Contacteer ons
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde