Skip to Content
Groot, groter, grootst: 'grande dame' Leah Thys verrast in jury Dancing With The Stars

Groot, groter, grootst: 'grande dame' Leah Thys verrast in jury Dancing With The Stars

Ook acteur/danser Jan Kooijman, danskampioene Joanna Leunis en choreograaf Michel Froget analyseren elke danspas

Vanavond, op maandag 15 oktober, stonden niet de kandidaten van Dancing With The Stars, maar wel de juryleden in de spotlights in de dansstudio in Lint. Niemand minder dan Leah Thys, Jan Kooijman, Joanna Leunis en Michel Froget schuiven hun dansbenen onder de jurytafel en verwachten niets minder dan technische hoogstandjes, heerlijke dansmoves, communicerende lijven, star quality, maar bovenal: tonnen emotie. Welk koppel kan de viertal en de kijkers thuis het meest verleiden met hun danskunsten? Dat komt iedereen vanaf 19 oktober elke vrijdag om 20.35 te weten in Dancing With The Stars.

Het eerste jurylid is er eentje met heel wat klasse en uitstraling: de grande dame van de showbizz Leah Thys. Iedereen kent Leah als Marianne uit de populaire soap ‘Thuis’, maar niet iedereen kent haar grote passie voor dans en theater. Leah heeft dus heel wat kennis van zaken.  

De volgende kenner is de Nederlander Jan Kooijman. Jan is voormalig moderne danser, acteur, presentator en ondertussen ook tv-maker. Daarnaast heeft hij ervaring als jurylid van andere dansprogramma’s, zoals het populaire tv-programma ‘So You Think You Can Dance’.

Leah is niet de enige dame van het gezelschap, want ook Joanna Leunis is jurylid. Ze heeft een Brits accent, maar heeft wel Belgische roots. Al van kinds af aan werd ze gebeten door de dansmicrobe en hoe: zo won ze alle grote latin- en ballroomwedstrijden en ze werd ook meerdere malen Europees én wereldkampioene.

En last but not least is er Michel Froget. Michel ging, geïnspireerd door Michael Jackson, internationaal dansen en choreograferen. Hij werkte o.a. als danser en choreograaf in London, Parijs, New York, Los Angeles en Tokyo met grote artiesten als Snap, Enrique Eglesias en groep A+. Ook nationaal is hij een vaste waarde in de dancing scene.

In Dancing With The Stars, waarvoor VIER rekent om gemiddeld 20% marktaandeel te halen en zo’n 200.000/250.000 kijkers, dansen Elodie Ouedraogo & Sander Bos, Fabrizio Tzinaridis & Margot Weeda, Ian Thomas & Natascha Dejong, James Cooke & Björk Gunnarsdóttir, Karen Damen & Frank Zegels, Kat Kerkhofs & Nick Kocken, Leen Dendievel & Andrei Mangra, Peter Van Asbroeck & Laura Zegels Jottay en Sien Eggers & Rob Haveneers de benen van onder hun lijf.

Bio Leah Thys:

Leah Thys werd op 17 mei 1945 geboren in Zonhoven.

Iedereen kent Leah Thys als Marianne uit de populaire soap ‘Thuis’. Leah speelde als actrice jarenlang bij zowat alle Vlaamse theatergezelschappen en was naast in ‘Thuis’ ook te zien in verscheidene andere tv-series zoals ‘FC De kampioenen’, ‘Code 37’, ‘Flikken’ en ‘Salamander’. Ze was jaren vast verbonden aan het NTG Gent tot ze in 1983 vertrok naar Londen om er te werken als actrice en docente. In 1994 keerde ze terug naar België.

Leah heeft een grote passie voor dans en theater. Tijdens haar theateropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent kreeg ze les van o.a. Lea Daan die haar de liefde voor bewegingsleer en in het bijzonder dramatische bewegingsleer bijbracht. Via Lea Daan leerde ze de Labantechniek kennen. Een techniek die ze zelf jarenlang onderwees aan de befaamde Guildford school of acting en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze doceerde ook in het vak monologen en nam jarenlang de regies van de shakespeareprojecten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel voor haar rekening.

In 2008 bracht ze haar eigen album ‘My tribute to the diva’ uit, met eigen interpretaties van de nummers van diva Marlene Dietrich.

Leah werd ook geschoold in de Meyerhold techniek en heeft een enorme passie voor alles wat met bewegingsleer te maken heeft.  Haar jarenlange ervaring als docent in binnen – en buitenland, o.a. aan het  G.I.T.I.S in Moskou , het Samuel Beckett instituut in Dublin, het Conservatorium van Wenen en het Santa Monica College in Los Angeles, én haar passie voor theater en dans geven haar de perfecte basis om de BV’s te jureren in Dancing With The Stars.

Bio Jan Kooijman:

Jan Kooijman werd geboren op 14 april 1981.

Hij studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie, die nu gekend is onder de naam Codarts. Van 2000 tot 2009 danste hij als moderne danser bij het Scapino Ballet Rotterdam. Na zijn danscarrière ging Jan acteren. Hij speelde in tal van Nederlandse films en tv-series, zoals o.a. ‘De Zevende Hemel’, ‘Bluf’ en ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

Naast danser en acteur is Jan ook presentator. Aanvankelijk maakte hij programma’s bij RTL, zoals ‘RTL Boulevard’, ‘Levenslang met Dwang’ en ‘Buitenlandse Gevangenissen’. In 2010 ontving hij de Televizier Talent Award. Om zich nog meer op het genre human interest te kunnen richten, maakte Jan in 2016 de overstap naar de NPO. Daar maakte hij in opdracht van de KRO-NCRV onder meer ‘Hij Is Een Zij’, ‘de Reünie’ en zijn zelfbedachte programma ‘Dance Around the World’. Hierin reisde hij samen met Ish Aït Hamou de wereld rond, op zoek naar de betekenis van dans in verschillende culturen. Dit werd ook in Vlaanderen uitgezonden.

Dat hij ervaring heeft als jurylid van dansprogramma’s is geen geheim. Jan was zes seizoenen lang jurylid in het populaire tv- programma ‘So You Think You Can Dance’.

Jan woont samen met zijn vriendin, Henna Lee, samen hebben ze twee dochters, Logan en Ava.

Bio Joanna Leunis:

Joanna Leunis werd geboren op 22 mei 1981 in Rocourt (Luik), België.

Al van kinds af aan werd Joanna gebeten door de dansmicrobe. Ze begon op zesjarige leeftijd met het dansen van verschillende stijlen, zoals ballet, tap, … . Op haar achtste werd Joanna getroffen door een bloedziekte, vergelijkbaar met leukemie, waardoor ze een jaar lang in bed moest blijven liggen. Nadat ze deze ziekte overwonnen had, besloot Joanna om meteen de draad terug op te pikken en opnieuw te beginnen dansen.

Toen Joanna tien jaar was leerde ze ballroom en latin kennen en ondanks dat deze dansstijlen niet populair waren in België, besloot haar vader om Joanna in te schrijven in de plaatselijke dansschool. Joanna won met partners als Otto Cailliau, Mario Wild, Slavik Kryklyvyy en Louis Van Amstel verschillende titels op zowel amateur als professioneel niveau. Sinds oktober 2002 vormt Joanna een danspaar met de Poolse Michael Malitowski, met wie ze alle grote titels in de professionele latin-categorie won, zoals het Wereldkampioenschap in 2008 en 2009, het Europees kampioenschap van 2007 tot en met 2011, … .

Nadat ze voor de achtste keer op rij het prestigieuze Blackpool Dance Festival wonnen op 27 mei 2015, kondigden Joanna en Michael hun afscheid van het competitiedansen aan. Joanna en Michael hebben opgetreden in de meest prestigieuze zalen ter wereld, zoals de Royal Albert Hall in Londen, het Kodak Theatre in Los Angeles, het Kremlin in Moskou, het Olympic Centre in Sydney, etc.

Miljoenen mensen zagen hen ook aan het werk tijdens gastoptredens in verschillende tv-programma’s wereldwijd, zoals 'Strictly Come Dancing' in het Verenigd Koninkrijk, 'Dancing With The Stars' in verschillende Europese landen, … . Michael was onder meer jurylid in 'Got To Dance' in Polen en 'Dancing With The Stars' in Oekraïne en Polen.

Joanna en Michael vormen ook in het dagelijkse leven een koppel en hebben samen een dochtertje, Lia Michelle.

Bio Michel Froget:

Michel begon pas op 16-jarige leeftijd te dansen, maar zijn grenzeloze passie voor dans en beweging  bracht hem er toe met allerlei grote namen uit verschillende disciplines samen te werken: Poppin taco (USA), Ray Leeper (USA) of nog Benedicto Cieza (ESP) en Isabelle Becquet (B) om er paar op te noemen. Hij verbreedde zo zijn bewegingsvaardigheid en putte inspiratie uit disciplines zoals Hip Hop, Jazz, Modern maar ook latin.

Ruime muzikaliteit, uitstekende techniek en verrassende originaliteit zijn elementen die hem kenmerken. Hij werkte als danser en choreograaf in London, Parijs, New York, Los Angeles en Tokyo met artiesten als Snap, Enrique Eglesias en groep A+ .

Na een veel bewogen reis op dansvlak, besloot hij zijn kennis te delen met jong talent uit zowel de privé- als de professionele sector. Zodoende is hij gedurende meer dan een decennium artistiek directeur van verschillende dansscholen en dansinitiatieven en begeleidt hij internationale dansevenementen, zoals Dirty Ballet, Dance Academy Tour etc. Michel was choreografisch verantwoordelijk voor de arenatours van O. A. Belle Perez en Natalia.

Meer dan 10 jaar lang was hij coach van Christ’ Of , Belgische nummer 1 Michael Jackson imitator,  en winnaar van 'My Name Is' ... Kortom nationaal  en internationaal is hij een vaste waarde in de danswereld.

In 2012 was hij jurylid en choreograaf in het televisie dansprogramma The Ultimate Dance Battle.  

Momenteel werkt Michel nauw samen met  zijn partner choreografe Min Hee Bervoets voor het dansgezelschap HNDRD.  Samen hebben ze een zoontje, Max.

Dancing With The Stars - Elke vrijdag om 20.35 op VIER

 

 

 

 

 

Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde