Skip to Content
Groot drama in Bake Off: spectaculaire bloementaart gaat tegen de grond

Groot drama in Bake Off: spectaculaire bloementaart gaat tegen de grond

Botanische week in Bake Off en daarom gaan de bakkers aan de slag met planten, kruiden, bloemen. De eerste horde is een zoete vegan cake. Bakken zonder eieren, melk en boter schrikt de bakkers niet af. “Ik heb op een vegan forum gelezen,” vertelt Greet. “Daar zeiden ze dat een ei de maandstonden zijn van de kip. Dat eet je toch niet op?”

Peter maakt een vegan cake met paarse zoete aardappelen. “Maar het ziet er uit als cement…” krabt hij zich lachend in het haar. “Niet echt appetijtelijk. Alsof de betonpomp van het werk is gekomen.” En ook jurylid Regula kan het goedje niet smaken: “Ik ben zo teleurgesteld in u.”

Intussen kuieren de bekende Bake Off pony’s al eens tussen de bakeilanden door. Tot afschuw van Lorentia: “Ik hou niet van pony’s. Als die achter elkaar lopen met die piemels eruit… Laten we eerlijk zijn: piemels zijn niet mooi he!” Het moet niet altijd over bakken gaan.

De prijs voor meest ambitieuze bakker is voor de 18-jarige Jaline. Ze maakt als spektakelstuk een hangende taart van drie verdiepingen. Maar wanneer ze haar taart ophangt, blijkt haar constructie niet sterk genoeg. Nochtans heeft ze lang geknutseld aan een bouwwerk met zelfgegoten beton. Uiteindelijk moet ze haar wankele taart noodgedwongen aan een borstelstok presenteren bij de jury. Haalt Jaline de jurytafel? Wordt haar hangende taart een hit of een misser?

Bake Off Vlaanderen, elke woensdag om 20u35 op VIER.

Story image
Story image

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Tania Berkovitch Persmanager Ad Interim Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde