Grillmasters schotelen beenhouwers vegetarische gerechten voor

Grillmasters schotelen beenhouwers vegetarische gerechten voor

Biologische groenteboer Ole en Seppe Nobels laten duo's grillen in een put in de grond

Vorige week gingen de tien Grillmaster duo's aan de slag met varkensvlees en dat werd geen gemakkelijke opdracht voor Adel maar het waren de Zuid-Afrikaan Carl en zijn vriendin Annie die als eerste de strijdbijl moesten opbergen. In de volgende aflevering op donderdag 19 april worden de negen overblijvende duo’s verwacht op de bioboerderij van Seppes vaste groentenboer Ole. De chef wil er hen leren werken met de smaken, geuren en kleuren van ‘t veld – biogroenten en biokruiden. Het duo dat daarmee de beste boerenboterham grilt, gaat sowieso naar de volgende aflevering.

Maar dat is moeilijker dan gedacht als je moet grillen in… een put in de grond. Joke en Katleen worden zenuwachtig, Steve en Kurt chillen, Nick en Kevin hebben er alles voor over om de vrijstelling in de wacht te slepen. Maar… lukt het hen ook?

De volgende dag grillen de duo’s op de Grillmasterhoeve drie vegetarische dishes voor Peter en Seppe en een testpanel van… bijzonder kieskeurige beenhouwers. Op het menu : veel stress, misverstanden, de strijd om brandnetels, duo’s in de bomen, schrale bloemkoolpizza, sprookjesgerechten uit de Efteling, een mini-concert van Mark en Mario én… een culinair drama met ansjovis in de hoofdrol.   "Hoezo hoort ansjovis niet thuis in een veggie gerecht?!"

Wie scoort het minste in dit groenten-duel en welke duo's zullen het met elkaar moeten uitvechten in de burn out? Voor wie het grill avontuur afloopt, ontdek je op het einde van de aflevering. 

Grillmasters - VIER - donderdag 19 april, 20u35

 

 

Recept "asperge op de BBQ" van Seppe Nobels

Ingrediënten voor 4 personen
500 g witte asperges
125 g boter
1 eetlepel kappertjes met vocht
½ bussel bieslook
sap van ½ citroen
peper uit de molen
zout

Bereiding
Stoom de asperges op 5 minuten beetgaar in een stoompan.
Heb je een stoomoven? Trek ze dan vacuüm en stoom ze 11 minuten op 100 °C.
Leg de asperges op de barbeque, draai ze regelmatig om tot dat ze voldoende gekleurd zijn.
Smelt de boter op een heel laag vuur zodat er geen schuim ontstaat. Haal de pan van het vuur en laat rusten zodat de wei naar de bodem zakt.
Snipper de bieslook fijn.
Giet de geklaarde boter voorzichtig in een kom en doe er de kappertjes, de bieslook en het citroensap bij. Kruid met
versgemalen peper en zout.
Serveer de asperges met de botersaus.

Smakelijk! 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde