Glibberige gelatine en tropisch drakenfruit: wie bakt zich een weg naar de finale van Bake Off Vlaanderen?

Glibberige gelatine en tropisch drakenfruit: wie bakt zich een weg naar de finale van Bake Off Vlaanderen?

De halve finale van Bake Off Vlaanderen, vanavond om 20u15 op Play4 en op GoPlay

In de halve finale mag het al eens wat meer zijn. Het thema deze week is “buiten de lijntjes” en dat mag letterlijk genomen worden. Wie durft nét voor de finale nog risico's te nemen? En wie speelt op safe? Één ding is zeker: de bakkers gaan nog een laatste keer all out om hun plek in de felbegeerde finale te bemachtigen.

In de signatuurproef versnijden de bakkers één glibberige gelatinetaart tot tien gelijke jelly slices. Geen koud kunstje, ook al komen er kilo’s droogijs aan te pas. De bakkers verrassen met smaken en technieken die ongezien zijn in de Bake Off tent: Stephen maakt een gebak op basis van dragon en Lisa gebruikt tropisch drakenfruit. Wie glibbert er rustig naar de overwinning en wie presenteert een draak van een taart?

Tijdens de technische proef maken de bakkers een kriekentaart met een raster. Het wordt puzzelen, want de kandidaten krijgen enkel een tekening van het patroon. Ruimtelijk inzicht vereist! En dat is geen evidentie in de baktent.

Het spektakelstuk beslist wie een plekje verdient in de grote finale van Bake Off Vlaanderen. En ook hier staan lijntjes centraal want de kandidaten maken een geometrische taart waarbij een strakke afwerking en nette decoratie centraal zijn.

Aan het einde van de tweede bakdag kennen we de finalisten. Wie mag zich volgende week Bake Off-finalist noemen en wie valt net naast het podium?

Bake Off Vlaanderen, elke zaterdag om 20u15 op Play4 en op GoPlay.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde