Skip to Content
Gevarieerd VIER-najaar met evenveel verrassende als vertrouwde sterkhouders

Gevarieerd VIER-najaar met evenveel verrassende als vertrouwde sterkhouders

Zeven gloednieuwe programma’s en formats maken de VIER-najaarsprogrammering gevarieerder dan ooit. De zender brengt vanaf maandag 29 augustus naast de meeste mooie tv-mannen met Frances Lefebure in Hotel Römantiek ook het vrolijkste, meest frisse en nieuwste schermgezicht van het najaar. Zeven vaste waarden blijven op post: het nieuwste seizoen van Komen Eten loopt al sinds begin augustus en blijft het hele najaar de VIER-avond openen tegenover de soaps. Vanaf oktober pakt Erik Van Looy opnieuw uit met kaskraker De Slimste Mens ter Wereld met nieuwe immer sympathieke en beklijvende kandidaten. Het programma wordt omringd door vertrouwde succesprogramma’s zoals De Rechtbank, de meest bekeken Vlaamse reportagereeks. Maar ook topportretten van Eric Goens in een nieuw seizoen van Kroost en verse afleveringen van Glammertime met sprankelende nieuwkomer Gilles Van Bouwel. Ook ’t Is Gebeurd – wegens succes verlengd – met Thomas Huyghe komt terug, net als De Idioten met naast Pedro Elias en Sarah Vandeursen een wekelijkse bekende Vlaming.

Naast dubbele porties van vertrouwde Blockbusters en Crime Nights brengt VIER ook zeven verrassingen. Niveau 4 is een bijzonder actuele en gedurfde nieuwe reportagereeks van reportagemaker Eric Goens over de Molenbeekse politie. Louis Talpe maakt zijn debuut als tv-presentator naast twaalf voormalige Vlaamse topsporters in Eeuwige Roem. Gert Verhulst is speelser dan ooit in Chef in je oor en Bartel Van Riet presenteert de nieuwe verbouwsoap Ons eerste huis. Reportagemaker Peter Boeckx brengt de beklijvende en herkenbare reportagereeks The show must go on. Hotel Römantiek wordt het warmste Woestijnvisprogramma van de winter waarin Otto-Jan Ham, Sven De Leijer en nieuwkomer Frances Lefebure liefde op leeftijd vieren. Callboys vormt de kers op de VIER-taart en is de langverwachte allereerste Woestijnvis-fictiereeks die van kop tot teen VIER is. Jan Eelen zet met Matteo Simoni en de andere topcast het tv-najaar al in vanaf september, dat is voor VIER vroeger en sterker dan ooit.

Klik op 'Lees meer' voor meer informatie over onze najaarsprogramma's.

Eeuwige Roem

Aagje Vanwalleghem, Hanna Mariën, Bart Wellens, Elke Clijsters, Nick Nuyens, Wesley Sonck, Kevin Van der Perren, Sugar Jackson, Branko Strupar, Charlotte De Vos, Heidi Rakels en Ludo Philippaerts. Deze twaalf voormalige topsporters trekken naar het avontuurlijke Kroatië en strijden met gelijke wapens tegen elkaar in een resem disciplines. De ex-sportmannen en vrouwen hebben een indrukwekkend palmares opgebouwd doorheen de jaren. Hun heel verschillende kwaliteiten van topsporter worden nu onder leiding van Louis Talpe in dezelfde weegschaal gegooid. Welke sporter is de beste strateeg? En wie is er fysiek onoverwinnelijk? Wie maakt kans op Eeuwige Roem?

Vanaf 29 augustus elke maandag om 20u35

Kroost

Het derde seizoen van Kroost brengt opnieuw een unieke inkijk in de persoonlijke en professionele levens van een aantal bekende Vlamingen en hun entourage. Programmamaker Eric Goens reisde naar Zuid-Afrika waar ex-K3-tje Kathleen Aerts voor haar ernstig zieke mama zorgt. Het resultaat is een beklijvend portret over liefde, verlies en hoop. Met de broers Dimitri en Michael Thivaios, het wereldberoemde DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike, gaat het naar de dancescene van Tomorrowland Brazilië en Bolivia. En dan brengt ook die mooie Rocco Granata, bijna tachtig jaar, pure Italiaanse passie en levenslust. Verder in de reeks ook Marijn Devalck, Liesbeth Homans, Sam Louwyck en Herman Brusselmans.

Vanaf 29 augustus elke maandag om 21u40

De Rechtbank

De Rechtbank volgt ook in dit zesde seizoen verschillende magistraten die zich elke dag door lijvige dossiers ploeteren, aandachtig luisteren naar de vele getuigen, slachtoffers en beklaagden en de argumenten en omstandigheden afwegen  om zo het juiste vonnis te vellen. Dit keer worden de camera’s opgesteld in Hasselt, Tongeren, Mechelen, Laken, Zaventem, Bergen en Antwerpen.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 20u35

Niveau 4

Het is dinsdag 22 maart. Het politiecommissariaat van Brussel-West. De brigade van de interventiedienst in Molenbeek maakt zich klaar voor de ochtendshift. 2016 zal een verschrikkelijk jaar worden. Dat had de hoofinspecteur enkele dagen ervoor nog gezegd. De rest is geschiedenis. Sinds de dag van de aanslagen op Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel, wordt de politie van Brussel-West dagelijks gevolgd door journalist en programmamaker Eric Goens. Hij kreeg zeer uitzonderlijk de toestemming om uitgerekend tijdens deze periode en over alle geledingen heen het doen en laten van de Brusselse politie te registeren: zowel de BAB (Anti-Banditisme Brigade), de interventiedienst, de cel radicalisme, de hondenbrigade, als de verkeerspolitie. Verschillende agenten werden uitgerust met borstcamera’s waardoor je hen als kijker van heel dichtbij kan volgen.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 21u35

‘t Is Gebeurd

Met jeugdige onbezonnenheid en aanstekelijk enthousiasme duikt Thomas Huyghe opnieuw in het beeldarchief. Fragmenten uit Willy’s en Marjetten, Temptation Island, Het Eiland, The Block, … Thomas ontrafelt de rode draad en tovert daarbij een lach op het gelaat.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 22u20

De Idioten

De Idioten zijn terug en doen het ditmaal solo. Pedro Elias en Sarah Vandeursen zoeken proefondervindelijk een antwoord op de vragen die iemand anders zich stelt. Dit seizoen nodigen ze elke week een andere gast – van Tom Waes tot Bent Van Looy - uit die hen onderwerpt aan zijn of haar vragen. En dat zijn vragen waar hij of zij zelf liever niet het antwoord op zoekt, omdat die zoektocht te moeilijk of te pijnlijk is.

Vanaf 8 september elke donderdag om 20u35

Callboys

Voor wie op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met net dat tikje meer, bieden Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) een zekere en veilige oase. De drie bevriende gigolo’s hebben de handen in elkaar geslagen om de sector in Vlaanderen plat te spelen. Onder de naam ‘Callboys’ en met de hulp van doe-al Randy Paret (Bart Hollanders) zijn ze dagelijks te gast in het universum van een vrouw die ze naar best vermogen moeten bevredigen.

Vanaf 8 september elke donderdag om 21u20

Glammertime

STOP! Glammertime! Ook in seizoen twee blijft Glammertime de beste plaats om bekend volk te spotten. Het is de plek waar BV’s vrijwillig vertellen over hun favorite things, ontboezemen met wie hun laatste kus was en wat ze laatst googelden. En waar wordt uitgelegd waarom Taylor Swift van kapsel verandert na een internetruzie met Kimye? Yep, in Glammertime. De reporters dit seizoen zijn Gilles Van Bouwel, Elodie Ouedraogo, Annelore De Donder en Jani Kazaltzis.

Vanaf 8 september elke donderdag om 22u25

Crime Night

VIER blijft ook dit najaar inzetten op de beste en spannendste Amerikaanse series in de Crime Night op woensdag en zondag. Het achtste seizoen van Castle is meteen ook het allerlaatste. Hoe eindigt het verhaal voor Castle en Beckett en welke definitieve wending geeft het koppel hun leven in New York? Dit voorjaar maakten we kennis met de mysterieuze Jane in Blindspot. Ze werd naakt en verward gevonden op Times Square met haar lichaam vol tattoos. Een van de verwijzingen op Janes lichaam leidt naar FBI-agent Kurt Weller. Kan hij samen met zijn team de raadsels oplossen die Jane onbedoeld op haar lichaam heeft staan? Ook The Blacklist, een VIER-klassieker van formaat, keert dit najaar terug.

Vanaf 31 augustus op woensdag én zondag

Ons Eerste Huis

Bartel Van Riet heeft naast groene vingers ook nog eens twee rechterhanden en verdacht hoog opgestroopte mouwen, zo blijkt in Ons Eerste Huis. Tien weken lang verbouwen 3 koppels hun eigen huis, samen met hun ouders en schoonouders. Dat dat stof (veel!) zal doen opwaaien over wat eerder praktisch dan mooi is, over het aantal kinderkamers en over een regendouche, staat nu al als een huis. Een specialist ter zake zal bepalen wie van hen de hoogste meerwaarde kon creëren en dus een fikse duw van maar liefst 150.000 euro in de rug krijgt.

Later dit najaar

De Slimste Mens ter Wereld

Erik Van Looy – de premier der ongemakkelijke vragen en moeilijke grappen – maakt zich op voor een veertiende seizoen van de best bekeken quiz van Vlaanderen. Het jurygestoelte wordt opgeblonken voor vijf geweldige bijzitters die elke avond opnieuw zorgen voor de nodige extra bijdrages, subtiele nuanceringen of non-verbale uitbeeldingen bij Erik zijn vragen. De kandidaten zijn uiteraard en zoals steeds nog heel geheim, behalve dan Freddy De Vadder - aka Bart Vanneste, Jan-Jaap van der Wal, Olga Leyers, Sam Gooris, Gilles –De Mol- Van Bouwel, Julie Van den Steen, Ruben Van Gucht en Tomas De Soete.

Later dit najaar

The Show Must Go On

Peter Boeckx – de maker van The Sky is the Limit – doet het deze keer achter de schermen van de Vlaamse showbizz. Geen Veuve Clicquot, Jaguars of Louboutins, maar wel een hoop ambiance, ontroerde fans, ambitie, onzekerheid en liefde voor het Vlaamse lied. De amusementsindustrie in Vlaanderen blijkt een wereld op zich…

Later dit najaar

Hotel Römantiek

Liefde is van elke leeftijd. Dit najaar brengt VIER het verhaal van enkele vrijgezelle mannen en vrouwen, die ondanks hun reeds gevorderde leeftijd nog steeds dromen van de ware liefde. Samen met Otto-Jan Ham,  Sven de Leijer en nieuwkomer Frances Lefebure (die zelf verbazend genoeg alle drie wél al van ’t straat zijn) gaan ze op zoek naar een nieuwe partner. Want hoe doe je dat als je 60+ en single bent? Als je op een andere manier beslissingen neemt? Als je kritischer wordt en ook fysiek niet alles meer vanzelf gaat?  Vier haalt hen uit hun vertrouwde comfortzone en neemt hen mee op bijzondere dates en ervaringen. Geen thé dansants of bingo-avonden. Wel in het prachtige jugendstil decor van hotel Kurhaus Bergün, tenmidden van de Zwitserse Alpentoppen, waar Otto-Jan, Sven en Frances alles mogelijk maken. Of toch zoveel mogelijk. Vijftig tinten grijs! 

Later dit najaar

Chef in je Oor

Gert Verhulst, twee topchefs en twee keukenklunzen. Een bijzondere mix voor deze gloednieuwe kookwedstrijd waarin twee topchefs tegen elkaar strijden om een maaltijd op sterrenniveau te maken. Eén probleem: ze mogen zelf geen stap in de keuken zetten. Elke chef krijgt een keukenkluns van de ergste soort toegewezen die de klus voor hen moet klaren. De chef kan enkel via een oortje instructies geven aan zijn pupil en via een tv-scherm meekijken wat hij er…tja, van bakt. Een culinair expert kiest de winnaar. Topchefs van dienst zijn onder andere Johan Segers,Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Roger van Damme, Wout Bru, Thierry Theys en Stéphane Buyens.

Later dit najaar

Komen Eten

Komen Eten blijft de VIER-klassieker bij uitstek en opent ook in het zestiende seizoen de tv-avond. Het succesvolle recept blijft ongewijzigd en ook nu schuiven vier gezellige en vrolijke mensen aan om bij elkaar te komen dineren. Lekker eten is bij Komen Eten even belangrijk als veel sfeer en een flinke portie gezelligheid. Herman Verbruggen praat het geheel op eigenwijze manier vlotjes aan elkaar.

van maandag tot donderdag om 19u50

 

 

Contacteer ons
Barbara Salomon SBS Belgium NV
Barbara Salomon SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde