Skip to Content
Geterroriseerd door een 9-jarig kind: “Hij probeerde zijn zusje te wurgen.”

Geterroriseerd door een 9-jarig kind: “Hij probeerde zijn zusje te wurgen.”

Aflevering 6 Het Parket op dinsdag 28 april om 20.35 op VIER

Jeugdmagistrate Lies zet zich morgen in een nieuwe aflevering van Het Parket aan een case van een jongen van 9 jaar, die door psychische problemen al weken lang onhandelbaar is. De ouders zijn ten einde raad, maar nergens is er plek om de jongen op te vangen: “Hij heeft zijn vader bedreigd met de dood met een mokerhamers, messen gegooid, de mama geslagen én zijn 12-jarige zusje proberen te wurgen.” Lies ziet daarnaast ook een meisje van 16 jaar op haar bureau. Zij gaat al twee jaar niet meer naar school en daar moet dringend iets aan veranderen.

Substituten Inge en Bernadette buigen zich over een moordzaak. Vorige nacht is een man om het leven gebracht. Ze blijven met een hoop vragen en mysteries achter, dus moet de autopsie uitsluitsel brengen. “De daders hebben de sleutel van de zaak, maar of ze die geven en of het de juiste sleutel is, dat is nog iets anders”, vertelt Bernadette.

Story image

Procureur des Konings Myriam heeft een afspraak met een jonge moeder. Zij sloeg op een feestje met een fles op het hoofd van een andere vrouw die haar man probeerde te versieren. Jeugdmagistrate Femke heeft 12 nieuwe dossiers met minderjarige daders. Eén van hen maakt het wel heel erg bond en het parket vraagt dan ook om hem te berechten als een volwassene voor de correctionele rechtbank.

 

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde