Erik Van Looy overwint zijn koudefobie

Erik Van Looy overwint zijn koudefobie

Bartel Van Riet trotseert samen met Cath Luyten en Erik Van Looy de verlaten toendra in het Hoge Noorden

In de zesde aflevering van Bartel in het Wild, trekt Bartel samen met Cath Luyten en Erik Van Looy naar Fins Lapland, zo’n 300 km boven de poolcirkel. Met een volgeladen backpack, ploetert het drietal door meters hoge sneeuw richting de Russische grens. Met temperaturen die ’s nachts dalen tot -30 graden, komen Cath en Erik al snel voor een eerste uitdaging te staan: voor valavond een slaapplaats vinden om de nacht door te brengen.

Erik: “Dat doet mij hier denken aan één van mijn favoriete films, The Shining. Maar dat loopt wel niet goed af hé, The Shining.”

Cath: “Als het echt niet meer gaat Erik, dan moet je mij een teken geven, want ik weet niet wanneer mannen komedie spelen en wanneer niet.”

Net wanneer Cath en Erik beginnen te wennen aan de vrieskou, komen ze erachter dat niet enkel het zoeken naar onderdak een hele opgave is. Ook eten vinden in een sneeuw overgoten landschap blijkt niet zo simpel. Na een loodzware tocht van 72u, bereiken Cath en Erik eindelijk terug de bewoonde wereld. Na drie dagen zonder douche of verwarming, zijn een warm bad en een kopje thee meer dan welkom. Gezellig zittend aan het haardvuur kijken ze samen met Bartel tevreden terug naar hun trektocht door de ongerepte natuur van Fins Lapland. 

Erik: “Ik heb mij nog nooit zo proper gevoeld in mijn leven.”

 

Bartel in het Wild

VIER

Maandag 12 maart om 22u15

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde