“Er moet iets zijn waardoor je een mes kunt pakken en het in een mens kunt zetten”

“Er moet iets zijn waardoor je een mes kunt pakken en het in een mens kunt zetten”

Aflevering 4 van Topdokters volgt de Nederlandse neurochirurg Robert Hes

'Mensen zijn van aapachtigen op twee poten beginnen lopen en toen is het fout gegaan voor de rug.' - Dr. Robert Hes

 

Dokter Robert Hes werkt als Nederlandse neurochirurg in AZ Klina in Brasschaat.  Hij is gespecialiseerd in rug- en nekwervels en vaak de enige hoop voor vele rugpatiënten. 

In deze aflevering opereert hij een vrouw met scoliose, een zware verkromming aan de rugwervel waardoor deze in een soort S bocht komt te staan.  Maar de operatie verloopt niet zoals hij gehoopt had. Dr. Hes moet een plan B bedenken.  Intussen is ook zijn 8 weken oude pleegbaby in het ziekenhuis voor onderzoeken. Naast de vijf kinderen in hun nieuw samengesteld gezin, zetten dr. Hes en zijn vrouw zich ook in als pleegouder, waarbij ze pleegbaby’s opvangen, die vaak vanaf de geboorte al aan de pleegzorg worden overgeleverd.

In UZ Gent moet prof. T’Sjoen samen met een uitgebreid team beslissen wie in het transgendertraject kan starten.  Het traject van een transvrouw die al een paar maanden hormonen toegediend krijgt, verloopt niet zoals ze gehoopt had.

In UZ Brussel is prof. De Waele niet alleen arts op intensieve zorgen, maar ook klinisch nutritioniste. Ze houdt zich bezig met het voedingsbeleid van patiënten in het ziekenhuis. Een vrouw die geen darmstelstel meer heeft komt op controle bij haar. Doordat ze het voedsel dat ze eet niet meer verteert, raakt ze sociaal geïsoleerd. 

De combinatie werk en privé is voor elke topdokter een uitdaging. De juiste balans zoeken is voor iedere dokter weer anders, merken we in de door hen zelfgemaakte vakantie -en familievideo’s.    

Topdokters
Elke dinsdag om 20u35 op VIER

 

Het vijfde seizoen van Topdokters biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum. Acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, nemen de kijker mee in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood. Indien u zich wilt aanmelden voor het persmoment, extra informatie wenst over het programma en/of een interview met één van de dokters wilt aanvragen, kunt u dit seizoen terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@gmail.com / +32 474 69 13 70)
 
Contacteer ons
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde