Enorm gespannen sfeer in de hoofdstad na terreuraanslag: "Hij probeerde hem neer te steken"

Enorm gespannen sfeer in de hoofdstad na terreuraanslag: "Hij probeerde hem neer te steken"

Niveau 4 Terreur, vanaf morgen om 21u15 op Play4 en op GoPlay

16 oktober werd ons land opnieuw opgeschrikt door een laffe terreuraanslag. Abdesalem Lassoued, een 45-jarige geradicaliseerde Tunesiër schiet op de avond van de voetbalwedstrijd tussen België en Zweden twee Zweedse voetbalsupporters dood. De dag na de terreurdaad in onze hoofdstad nam Eric Goens opnieuw plaats in de combi om de nasleep van de aanslag in beeld te brengen. De dagen na de aanslag heerst er complete chaos in de stad en worden er verschillende grote politieacties opgezet. Er hangt een gespannen sfeer in de hoofdstad. En dat sfeertje is duidelijk merkbaar als rechercheur Jelle en zijn team op het nippertje een steekpartij in het centrum van de stad kunnen voorkomen.

Gespannen sfeer in de hoofdstad na terreuraanslag: "Hij probeerde hem neer te steken"
De dag na de terreurdaad in onze hoofdstad nam Eric Goens opnieuw plaats in de combi om de nasleep van de aanslag in beeld te brengen. Niveau 4 Terreur, vanaf dinsdag om 21u15 op GoPlay en Play4.
www.goplay.be

Het alarmerende dreigingsniveau zorgt voor verhoogde waakzaamheid in heel het politiekorps. Achtervolgingen volgen elkaar in sneltempo op, niets wordt aan het toeval overgelaten. Er wordt tijdens een achtervolging zelfs een combi bekogeld met verkeersborden waarbij het raam van de bestuurder compleet verbrijzeld wordt. Niveau 4 is voor de Brusselse politie nooit ver weg.

Eric gaat mee op patrouille in Sint-Gillis met het hoofd van de dienst radicalisering in Brussel-Zuid. De politiedienst probeert terreurnetwerken en -terreurverdachten in de hoofdstad in kaart te brengen. Samen ontmoeten ze een jongeman uit het Brusselse die enkele jaren geleden zwaar geradicaliseerd was en zich in 2012 aansloot bij een terreurbeweging in Syrië. Een paar maanden later keerde hij terug naar Brussel, integreerde hij zich opnieuw in de Belgische samenleving maar praatte hij amper met iemand over zijn mislukt avontuur. Maar hoe kom je tot op het punt om je aan te sluiten bij een terreurgroep? Wanneer besef je dat je fout bezig bent? En hoe integreer je je dan terug in de samenleving?

Niveau 4 Terreur, vanaf morgen om 21u15 op Play4 en in de app van GoPlay.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde