Skip to Content
Emotionele Bart De Wever in Stukken van Mensen: “Toen ik het stuk vanmorgen uit de kluis in de bank ging halen, brak mijn hart een beetje.”

Emotionele Bart De Wever in Stukken van Mensen: “Toen ik het stuk vanmorgen uit de kluis in de bank ging halen, brak mijn hart een beetje.”

Aflevering 2 op dinsdag 15 februari om 21u30 op Play4

In de tweede aflevering van Stukken van Mensen zijn er opnieuw vier verkopers die een uniek voorwerp in de aanbieding hebben. Eén daarvan is N-VA-voorzitter Bart De Wever en hij heeft een zeldzame, gouden Romeinse munt mee voor de dealers. Een munt die voor De Wever enorm veel emotionele waarde heeft, want hij zette de muntenverzameling van zijn vader verder: “Ik kom het stuk met heel veel twijfel verkopen. Toen ik het stuk vanmorgen uit de kluis in de bank ging halen, begon mijn hart toch wel een beetje te breken. Het huilen stond mij nader dan het lachen. En bij elke meter die ik naar hier reed, zonk de moed wat verder in de schoenen om er afstand van te nemen. Het is vooral het verhaal erachter: de connectie met mijn eigen vader die vrij jong gestorven is en natuurlijk die Romeinse geschiedenis … het is mijn dierbaarste stuk.” De opbrengst van de munt schenkt Bart aan een goed doel.

Ken Strijkers uit As heeft een stuk bij dat de dealers doet watertanden: de Di-Faced Tenner van Banksy, een 10 pond biljet met prinses Diana op de voorkant. Banksy bracht in 2004 100.000 biljetten in omloop en nu ligt er eentje bij Stukken van Mensen.

Patrick Engelen uit Geel gaat samenwonen met zijn partner waardoor hij enkele meubelstukken moet wegdoen. Zijn F444-stoel van de iconische designer Pierre Paulin is niet alleen een streling voor oog, maar ook voor het zitvlak.

 

Ook radiostem en vlogster Linde Merckpoel komt met een familiestuk. Haar grootvader was namelijk een gepassioneerd verzamelaar van kunst en antiek. Zij heeft twee terracotta vazen meegebracht uit zijn collectie. De vazen zijn gemaakt naar de hand van de Franse beeldhouwer Claude Clodion.

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde