Skip to Content
“Een paarse gang, een roze trap... Als dit zich voortzet in de rest van de woning, dan gaat het niet echt mijn ding zijn. Dan gaat het te gewaagd zijn.” Wat vinden Jonas en Barteld van hun nieuwe woning?

“Een paarse gang, een roze trap... Als dit zich voortzet in de rest van de woning, dan gaat het niet echt mijn ding zijn. Dan gaat het te gewaagd zijn.” Wat vinden Jonas en Barteld van hun nieuwe woning?

Maak kennis met Sarah en Paul: op zoek naar een woning met 6 slaapkamers - morgen op Play4

Sarah (40) en Paul (39): wonen met 5 kinderen in een huis zonder deuren

Sarah is van Egyptische afkomst en woonde tijdens haar eerste levensjaren in Egypte, Griekenland en Spanje voor ze naar België kwam. Paul is op en top Brusselaar, ze leerden elkaar kennen in het verenigingsleven en hebben samen vijf kinderen: van 2 tot 11 jaar oud. Ze werken beiden voltijds als managers in de verzekerings- en farmaceutische sector. Momenteel woont het gezin in een 300 jaar oude gerenoveerde koeienstal die vroeger deel uitmaakte van een hoeve. Paul en Sarah waren op slag verliefd op deze woning, voornamelijk door de authentieke bouwstijl. Oude stenen muren, grote houten balken, tot vier meter hoge plafonds en de grote open ruimtes. “Maar de hele woning heeft maar 3 deuren, dat maakt het moeilijk om privacy te geven aan elkaar”, vertelt Sarah.

Op de bovenverdieping slapen vier kinderen allemaal samen in één ruimte, de jongste bij de ouders op de kamer. Door het grote leeftijdsverschil houden ze elkaar ’s nachts wakker, met als gevolg dat Sarah en Paul oververmoeid zijn door deze situatie. Aparte kamers bouwen lukt hun niet. “Toen we hier kwamen wonen was het nog doenbaar, maar nu moet je heel creatief zijn om extra slaapkamers te kunnen realiseren. Met dat de kinderen groter worden... De kamers zullen niet comfortabel of groot genoeg zijn”, vertelt Paul. Het koppel doet liefst ook geen toegevingen op de authentieke ziel van de woning. Na 5 jaar intensief zoeken geven ze de opdracht door aan Kelly en Béa. Het koppel is op zoek naar een woning tussen Brussel en Leuven met 6 slaapkamers, 2 badkamers en een tuin van 400m2 met een budget van 550.000 euro. Zal het Béa en Kelly lukken om een pand te vinden met zoveel kamers én deuren?

D-day voor Jonas en Barteld! Vorige week kreeg het koppel voor de eerste keer hun woning te zien. Ze droomden van een hele grote grond voor al hun dieren. Maar bij de eerste kennismaking was het duo niet echt overtuigd, vooral de vreemde badkamer naast de slaapkamers viel niet in de smaak. “Op vlak van stijlen zijn wij ook tegenpolen. Ik zou voor heel modern gaan, terwijl Barteld eerder voor de basic hotelstijl.” Morgen ontvangen ze de sleutel van hun nieuwe woning! Zal Kelly een compromis gevonden hebben tussen hun verschillende wensen? ​

Liese en Iñigo zijn op zoek naar een ecologische, duurzame en passieve woning. Na enkele maanden bang afwachten of Bart en Béa hun groene droom kunnen waarmaken, verrast Jani hen met de sleutel. Liese en Iñigo krijgen voor het eerst hun woning te zien. Maar op ecologisch vlak, valt dat toch een beetje tegen…

Blind Gekocht, donderdag om 20u40 op Play4

 

 

 


 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde