Skip to Content
Een finoven en douchen met regenwater. Kunnen Bart en Béa de groene droom van Liese en Iñigo waarmaken?

Een finoven en douchen met regenwater. Kunnen Bart en Béa de groene droom van Liese en Iñigo waarmaken?

Ontdek de nieuwe woning van Celine en Florian: loonde de budgetverhoging van 100.000 euro? Morgen op Play4

Liese (24) en Iñigo (29): op zoek naar een passieve woning in Brugge

Liese en Iñigo werken beiden in het onderwijs. Het jonge koppel bezocht op twee jaar tijd meer dan 50 huizen. Ze brachten al enkele keren een bod uit, maar werden telkens overboden of botsten op huizen met een te hoge vraagprijs. Liese en Iñigo zijn misschien jong, toch weten ze wat ze willen. Deze twee groene dromers willen graag hun steentje bijdragen aan het milieu, ze zijn op zoek naar een ecologische en duurzame woning. Idealiter douchen ze met regenwater en is hun woning afgewerkt met duurzame isolatie. Een finoven, een speciale oven die dient als milieuvriendelijke verwarming, zou dé kers op de taart zijn. Een pittige opdracht voor makelaar Béa en interieurarchitect Bart, zij krijgen een budget van 330.000 euro om de ecologische woondroom van het koppel waar te maken en starten hun zoektocht in de rand rond Brugge. Maar is een passieve woning haalbaar met hun budget? "Het zijn allemaal technieken die impact gaan hebben op het totaalbudget en dus een impact op de aankoopwaarde van de woning", vertelt Béa. Ook voor interieurexpert Bart wordt het zoeken wat haalbaar is.

Celine en Florian zorgden voor een budgetverhoging van 100.000 euro extra. Op deze manier wist Béa een pand te kopen in hun geliefde Kessel-Lo. De eerste kennismaking met de woning werd positief onthaald bij het koppel, maar na het bekijken van de woning bleef de badkamer in de keuken en het ontbreken van een centrale verwarming door hun hoofd spoken. Ook de vloer was niet zo hun ding. Celine en Florian ontvangen de sleutels van hun nieuwe woning. Qua interieur hoopte het koppel op een vakantiegevoel, met houten texturen en zachte kleuren. Heeft interieurexpert Bart aan hun wensen kunnen voldoen?

In Lier kregen Béa en Kelly geen gemakkelijke opdracht: Jonas en Barteld zijn op zoek naar een woning met een tuin van maar liefst 4000m2. Een eerste verkenning van de markt dwong Béa om langs te gaan bij het duo met de boodschap dat een tuin van die oppervlakte niet haalbaar is. Met een voorzichtige go voor een tuin van de helft, 2000m2, trekken Béa en Kelly er terug op uit. Goed nieuws! Jani verrast hen met de sleutel van hun nieuwe woning. “De stress van een huis te vinden, is al van onze schouders gevallen. Nu is het stress voor wat en hoe. En hoe groot gaat de grond zijn", vertelt Barteld.

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde