Eddy Wally, knuffelberen en koken met een strijkijzer in Komen Eten
In een nieuwe week van Komen Eten zoekt Myriam uit Oudegem het niet te ver op culinair gebied, ontpopt André uit Evergem zich tot Eddy Wally, verklaart Kenny uit Deinze zijn liefde voor knuffelbeertjes en probeert Vanessa uit Waregem haar gasten de merengue te laten dansen.
Komen Eten, van maandag 14 tot donderdag 17 september, om 20u10 op VIER
Myriam uit Oudegem - Maandag 14 september
De 52-jarige Myriam is zorgkundige op professioneel gebied in het bijzonder en een moederfiguur in het algemeen. Ze is de moederkloek van een nieuw samengesteld gezin en bij Myriam thuis is het altijd de zoete inval. Er wordt veel gebabbeld en gelachen en dat is ook Myriams doel vanavond: haar gasten een fijne avond bezorgen. Op culinair gebied zoekt Myriam het niet ver van huis en kiest ze met Dendermondse paardenworsten voor een lokale specialiteit. De vraag is natuurlijk of alle gasten er wel voor openstaan om een edel dier als een paard te reduceren tot een lekker stukje vlees op hun bord. Niet enkel de smaakpappillen van de gasten worden vanavond getriggerd, maar ook hun nieuwsgierigheid wanneer ze op een erotisch getint boek stoten.
André uit Evergem - Dinsdag 15 september
De 62-jarirge gepensioneerde André is erg sociaal en hulpvaardig van aard en dat leverde hem de bijnaam ‘de kleine burgemeester van Evergem’ op. André is vrijgezel en woont alleen, maar dat heeft volgens hem enkel voordelen. André moet zich nooit verantwoorden en komt thuis wanneer hij wil. Wanneer André niet thuis is, treedt hij vaak op met de bekende Gentse playbackgroep De Goeligans. Die groepsnaam klinkt gevaarlijk, maar de leden zijn het volgens André zeker niet. “We zijn geen terroristen, wel amateur-specialisten.” Andreetje toont zijn gasten natuurlijk graag een staaltje van zijn kunnen en hij imiteert op onnavolgbare wijze Eddy Wally. André zet ook op culinair gebied alles op alles en gooit Tikka Masala in de strijd. Dat is, zoals de liefhebbers van de Indische keuken weten, in yoghurt gemarineerde pikante kip. Maar houden alle gasten wel van pikant eten? Het gemiddelde Komen Eten-dessert wordt gemaakt met een mixer, een keukenrobot, een grote pot en/of een lepel. Maar André gebruikt voor zijn nagerecht liever een strijkijzer.
Kenny uit Deinze - Woensdag 16 september
Kenny is met zijn 25 lentes de jongste Komen Eter deze week. Hij woont in Hotel Mama en wordt daar elke dag flink in de watten gelegd. Omdat zijn mama niet de beste kok ter wereld is, zorgt Kenny thuis voor het eten, dus hij kan al aardig wat kookervaring in de schaal werpen. Kenny is niet vies van een seksueel getinte woordspeling af en toe, maar dat mag anno 2015 geen probleem zijn. Hij is dol op de kermis en droomt ervan om vroeg of laat een kraam uit te baten. Zijn gasten mogen vanavond alvast proberen om zelf een suikerspin te maken. De tweede passie van Kenny zijn knuffelbeertjes. Hij bezit een enorme collectie en de verzameling breidt zich nog altijd uit. Als aperitief schenkt Kenny een lekkere roze cocktail aan zijn gasten, maar André vond die van hem een dag eerder veel beter smaken. Als hoofdgerecht trekt Kenny de exotische kaart met skippy-filet.
Vanessa uit Waregem - Donderdag 17 september
De 35-jarige Vanessa sluit de Komen Eten-week af. Zij is beauty-consulente en vindt het dus belangrijk om er goed uit te zien en een slanke lijn te hebben. Vanessa was fotomodel in haar jonge jaren en spendeert ook nu nog veel van haar tijd in de fitnesszaal. Het liefst van al eet Vanessa gewone kost, maar voor paardenvlees bedankt ze vriendelijk. Haar gasten hebben dan ook moeite met het feit dat ze wel foie gras op het menu zet vanavond. Is hier geen sprake van een dubbele moraal? Het aperitief dat Vanessa schenkt is uitgevonden door de bekende cateraar Sergio Herman, dus kan niet anders dan overheerlijk zijn. Ze wil haar gasten niet enkel culinair verwennen, maar biedt hen ook gratis danslessen aan. Vanessa geeft de initiatie niet zelf, maar zorgt voor een professionele lerares die de Komen Eters de merengue probeert aan te leren. Niet alle Komen Eters staan te popelen om nieuwe danspasjes aan te leren, want André rekent al jaren op zijn eigen dansstijl. Hij is zelfs bereid om zijn moves hoogstpersoonlijk aan te leren aan de danslerares.