Skip to Content
Eddy Planckaert verkoopt zijn groene trui uit Tour de France: “Mijn DNA en zweetgeur zitten er nog in.”

Eddy Planckaert verkoopt zijn groene trui uit Tour de France: “Mijn DNA en zweetgeur zitten er nog in.”

Aflevering 3 Stukken van Mensen op woensdag 12 februari om 21.40

Morgen moeten de experten van Stukken van Mensen een stevig sprintje trekken om een uniek item binnen te halen: de groene trui van Eddy Planckaert uit de Ronde van Frankrijk in 1988. En het is niet zomaar een truitje, want de voormalige topwielrenner liet het nooit wassen: “Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost om te winnen en het truitje heeft dan ook veel afgezien. Mijn DNA en de zweetgeur zitten er zelfs nog in. Ik bied het hier aan met pijn in het hart.”

De experten zijn vooral ook gefascineerd door de vier mysterieuze gaten in het shirt: “Bij het bergop rijden in de Tour de France kan het soms tot wel veertig graden zijn en dan heb je geen verfrissing op het smeltende asfalt. Dan lijkt het alsof je een volle inspanning doet in een sauna. Ik heb er zelf gaten in geknipt om verfrissing te hebben.”

Jurgen schotelt de experten een vakantiesouvenir voor: een Rolex-sporthorloge. Deze Rolex werd speciaal ontwikkeld voor piloten en kan twee tijdzones tegelijk weergeven. In 2017 werd de Rolex van Paul Newman nog verkocht voor 15 miljoen euro. Wat brengt dit horloge op?

Kurt probeert iedereen warm te maken voor een aquagravure uit 2004 van de Belgische kunstenaar Bram Bogart. En Winnie haalt haar beste verkooptechnieken boven voor een exclusieve Delvaux-handtas. De tas bestaat uit maar liefst 64 verschillende stukken leer en het duurt acht uur om de handtas te maken.

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde