Drugsvangsten op heterdaad, vechtpartij tussen twee dronkaards en een achtervolging die eindigt met een knal

Drugsvangsten op heterdaad, vechtpartij tussen twee dronkaards en een achtervolging die eindigt met een knal

De eerste aflevering van Niveau 4 Brussel-Zuid, morgen vanaf 21u op Play4 en op GoPlay.

Morgen – dinsdag 5 september – neemt Eric Goens opnieuw plaats op de achterbank van de combi. Hij volgt het Brusselse politiekorps doorheen de wijken van Brussel Zuid. Een regio die de laatste weken niet meer weg te denken valt uit de media. Van diefstallen en vernielingen tot zinloos geweld en drugsoverlast. En dat wordt al meteen duidelijk in de eerste aflevering. Eric en rechercheur Jelle stappen net uit de auto en stoten al meteen op een dealer die op klaarlichte dag openbaar drugs zit te verkopen op straat.

Rechercheur Jelle betrapt een dealer openlijk op het trottoir
Niveau 4 Brussel-Zuid, dinsdag om 21.00 op Play4 en in de app van GoPlay.
www.goplay.be

Maar ook alcohol is regelmatig de oorzaak van verschillende interventies in onze hoofdstad. Dagelijks moeten agenten uitrukken voor mensen die onder invloed zijn. Het is vrijdagnacht en inspecteurs Marnix en Daan worden opgeroepen voor een stevige vechtpartij op café. Beiden mogen hun roes gaan uitslapen in de cel, maar daar is één van hen het er niet eens mee. Zowel de politiewagen als zijn celdeur moeten enkele rake stampen incasseren.

Yoda, hoofdinspecteur van de special response unit, patrouilleert dan weer langs de beruchte hotspots van Brussel, de plekken waar vaak drugs wordt gedeald of veel overlast wordt veroorzaakt. In wijken als Kuregem en Peterbos kan je als drugsklant 24 op 24 terecht om je consumptie op te halen. En ook het netwerk van verklikkers draait er op volle toeren. Minderjarigen kunnen €100 per dag verdienen door zich op strategische plaatsen op te stellen en hun kompanen te verwittigen als er een patrouille passeert. Zo zijn de dealers op de hoogte van hun aanwezigheid en wordt een eventuele interventie al snel in de kiem gesmoord. Inspecteurs Marnix en Didier zetten de achtervolging in op een chauffeur die een politiecontrole heeft genegeerd, maar dat verloopt niet zonder slag of stoot.

Niveau 4 Brussel-Zuid, elke dinsdag om 21u op Play4 en GoPlay.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde