Skip to Content
Dr. Tomas Menovsky voert indrukwekkende hersenoperatie uit in Topdokters

Dr. Tomas Menovsky voert indrukwekkende hersenoperatie uit in Topdokters

"Neurochirurgie is eigenlijk heel moeilijk te beschrijven. Het is zo verborgen in het hoofd, letterlijk en figuurlijk in de schedel"

In de tweede aflevering staat gerenommeerd neurochirurg Prof. Tomas Menovsky (UZA) centraal. We zien hem aan het werk tijdens een zeer bijzondere ingreep bij een patiënte met het Moya Moya syndroom. Hij brengt 13 boorgaten aan in haar schedel om de doorbloeding van haar hersenen te verbeteren.

Dr. Menovsky: "Neurochirurgie is eigenlijk heel moeilijk te beschrijven. Het is zo verborgen in het hoofd, letterlijk en figuurlijk in de schedel. De zwarte doos dat goed verborgen is."

Zijn collega in het operatiekwartier van het UZA, Dr. Sabine Maes, is de anesthesist die in deze aflevering wordt geïntroduceerd. We leren haar kennen tijdens de narcose van de vijfjarige Kornél en zien haar aan het werk tijdens de hersenoperatie van Dr. Menovsky.

In het UZ Gent leren we kinderimmunoloog Prof. Filomeen Haerynck kennen. Zij ontvangt een jonge tiener op consultatie met een zeer zeldzame erfelijke immuunstoornis.

Het nieuwe seizoen van Topdokters, elke maandag om 20u35 op Play4 en Goplay.be

Sophie Verheyen Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde