Skip to Content
Dr. Stockx spoort minister Jo Vandeurzen aan om strokebeleid in België te verbeteren

Dr. Stockx spoort minister Jo Vandeurzen aan om strokebeleid in België te verbeteren

“Het voorval met mijn moeder heeft mij doen inzien dat er op dit ogenblik nog heel veel fout kan gaan.”

In aflevering 10 van Topdokters ijvert interventieradioloog dr. Stockx van het Ziekenhuis Oost-Limburg voor een beter strokebeleid in België. Aanleiding hiervoor is zijn eigen moeder die thuis een acute beroerte kreeg en te laat werd binnengebracht. Dr. Stockx kon haar nog zelf behandelen, maar er ging veel tijd verloren waardoor er blijvende hersenschade is. “Op vier uur tijd is alles wat kon fout gaan, ook fout gegaan. Het is hoog tijd dat we naar een goede organisatie en een strak plan gaan om dit soort toestanden in de toekomst te vermijden, want het gebeurt wellicht dagelijks”, vertelt dr. Stockx. Daarom heeft hij een afspraak op het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen.

In het UZ Gent ziet professor Frank Plasschaert een 17-jarige jongen die na een breuk een vervorming heeft aan de knie en een lengteverschil heeft tussen beide benen. Enkel een operatie en een speciaal frame kunnen het probleem verhelpen: “De frames die ik gebruik zijn heel vaak gebruikt in de oorlog in Irak om mensen te stabiliseren.”

Prof. Smeets – “Ik weet niet of mijn ouders zo blij waren toen ik voor chirurgie koos. Ze waren vooral bezorgd over het zware leven in die mannenwereld.”

Een 99-jarige vrouw met een kwaadaardige tumor in de borst komt op consultatie bij prof. Smeets. Ze staat voor een moeilijke beslissing: opereren of niet? 

Prof. Bellemans behandelt een man met een gescheurde kruisband en een meniscusscheur.  

Topdokters - Elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde