Skip to Content
Dr. Réginald Moreels ontsnapte twee keer nipt aan de dood: “Zelfs het pakje sigaretten voor ons was doorkogeld”

Dr. Réginald Moreels ontsnapte twee keer nipt aan de dood: “Zelfs het pakje sigaretten voor ons was doorkogeld”

Laatste aflevering Viva La Feta op maandag 16 mei om 20u40 op Play4

Nog één keer ontvangen Otto-Jan en Jani een bekende gast in hun villa op Sifnos en afsluiten doen ze in schoonheid met iemand met enorm veel levenservaring: humanitair chirurg, medeoprichter van Artsen Zonder Grenzen en voormalig Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels. Als chirurg werkte hij jaren in heel wat oorlogsgebieden, met gevaar voor eigen leven: “Ik ben twee keer in mijn leven bijna doodgeschoten. In Sarajevo tijdens de burgeroorlog en in Angola. Ik zat in een konvooi als internationaal voorzitter met een paar van mijn collega’s en de jeep in het konvooi van Artsen Zonder Grenzen is bekogeld, doorkogeld eigenlijk. Zelfs het pakje sigaretten voor ons was doorkogeld. Dan hebben we die kogels laten onderzoeken en bleken dat FN-kogels te zijn. Eigen makelij dus.”

Er zijn weinig mensen die zo een bewogen leven hebben geleid als Réginald Moreels. Tijdens het laatste avondmaal met Jani en Otto-Jan spreekt hij over hoe de rest van zijn carrière er nog uit ziet en over zijn angst om plots niet meer te kunnen opereren: “Op het ogenblik dat je voelt dat het niet meer gaat, vergt het een ongelooflijke moed om te zeggen: ik stop ermee, want dat is toch een stuk uw leven geweest. Dan ga je volgens mij direct een zware depressie in en ga ik zeker voortleven in de melancholie. Dat moment zal zeer zwaar zijn, het is misschien wel veel erger dan de dood.”

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde