Docureeks Patiënt Dompi volgt Dominique Van Malder bij zijn drastische en moedige beslissing om zijn overgewicht aan te pakken

Docureeks Patiënt Dompi volgt Dominique Van Malder bij zijn drastische en moedige beslissing om zijn overgewicht aan te pakken

Vanaf morgen 31 mei om 21u op Play4 en GoPlay.be

Met zijn imposante verschijning speelt presentator en acteur Dominique Van Malder, roepnaam Dompi, de pannen van het dak op de planken en voor de camera, maar het wordt fysiek steeds zwaarder om al dat gewicht mee te torsen. Na jaren van mislukte diëten besluit hij zijn leven drastisch te veranderen en wil hij uitzoeken of hij in aanmerking komt voor een Gastric Bypass operatie. Hij gaat hiervoor ten rade bij Prof. Dr. Obesitaschirurgie Yves Van Nieuwenhoven van UZ Gent. De vierdelige reeks Patiënt Dompi volgt hem voor, tijdens en na zijn operatie. In de reeks komen ook andere getuigen van een soortgelijke operatie aan het woord.

“Doorheen de jaren werd mijn lijf ook mijn kostuum”, vertelt Dominique. “Ik schreef er zelfs een reeks over: Albatros. Al sinds mijn 7de worstel ik met mijn gewicht. Maar nu, nu maak ik me echt zorgen. Ik hou van m’n lijvig lijf maar ik ben ongezonder dan ooit en ik heb nood aan een permanente oplossing. Want als ik heel eerlijk ben: ik ben een patiënt. Ge kunt schrik hebben en het niet proberen, en ge kunt schrik hebben en het wel proberen. Ik koos voor de tweede optie.”

Patiënt Dompi volgt zijn medisch traject maar we zijn ook getuige van de emotionele weg die hij aflegt met alle twijfels, angsten en vragen: “Ga ik nog kunnen genieten van lekker eten als mijn maag de grootte heeft van een kippenei? Gaat mijn persoonlijkheid mee halveren met mijn gewicht? Ga ik nog een even goede acteur zijn als ik plots een dunner lichaam heb?”. Een beklijvende en intieme reeks over een acteur op weg naar een nieuw lichaam en een nieuw leven.

Bekijk hier de eerste beelden:

Voor interviews met Dominique en/of meer info over deze nieuwe Play-reeks, kan je contact opnemen met isabelle.couvreur@prandmore.be

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde