Dit zijn de 10 kandidaten van ‘De Mol’

Dit zijn de 10 kandidaten van ‘De Mol’

De Mol, vanaf zondag 24 maart om 20u op Play4 en GoPlay

Wie is de mol?’’. Dat is de vraag die de komende weken meermaals over de Vlaamse tongen zal gaan, met een apotheose op 12 mei. De 10 uiteenlopende kandidaten die hiervoor in aanmerking komen, zijn wél al bekend. Zij nemen het vanaf zondag 24 maart tegen elkaar op in het nieuwe seizoen van ‘De Mol’.

Presentator Gilles De Coster stelt de 10 deelnemers in alfabetische volgorde voor:

BERNARD (33) – leerkracht ​

Bernard
Bernard
“Ik speel graag en vaak De Mol met mijn leerlingen, maar moet telkens weer opletten dat ik me er niet te veel in verlies.”

Sympathieke en bevlogen leerkracht lager onderwijs die zichzelf een homo universalis noemt. Iemand die alles een beetje kan, maar niets echt goed. Bernard is een man van vele interesses, waarvan voetbal en kosmologie de grootste twee zijn. Het ontlokte hem de prachtige bedenking: “als er buitenaards leven is in ons heelal zou ik er graag tegen voetballen.” In afwachting van hun komst woont Bernard met zijn vrouw en twee dochtertjes in Melle. (noot voor de redactie: in Café De Mol van zondag wordt nog melding gemaakt van 1 dochter, maar Bernard is sinds 15 maart kersverse papa van een tweede dochtertje)

CHARLOTTE (26) – farmaceut ​

Charlotte
Charlotte
“Ik moet altijd lachen als ik de waarheid spreek, waardoor veel mensen automatisch denken dat ik aan het liegen ben.”

Lolo voor de vrienden. Goedlachse en competitieve jongedame die met haar 26 lentes de jongste van de groep is. Woont samen met haar vriend in Antwerpen en heeft naar goede lokale gewoonte het hart nogal stevig op de tong. Vreemd genoeg supporter van het Nederlands elftal en van Royal Antwerp FC, maar niemand is natuurlijk perfect.

COCO (31) – verpleegkundige

Marta (Coco)
Marta (Coco)
“Ik ben echt een groepsmens. Tot ik me verraden voel…”

Eigenlijk heet ze Marta, maar luisteren doet ze toch vooral naar de afkorting van haar Spaanse achternaam Corbillo Colom. Coco komt uit Mallorca maar woont in Aarschot. Ze ontdekte vorig jaar pas 'De Mol' en bingewatchte meteen alle beschikbare seizoenen. Nu staat ze dus zelf aan de start van het nieuwe avontuur. Charmante kandidate met zuiderse looks en dito temperament. Spreken doet ze in het Nederlands, vloeken uitsluitend in het Spaans.

GILLIAN (27) – technisch tekenaar

Gillian
Gillian
“Een geheim bewaren is niet echt één van mijn talenten.”

Grote Gillian uit Gullegem. 195 authentiek West-Vlaamse centimeters met een roeping: het evangelie van zijn geliefde thuisgemeente uitdragen over Vlaanderen. Een entertainer met een onuitputtelijke tank aan enthousiasme, decibels en duidelijke standpunten. Zo vallen paardrijden, Formule 1 en darts volgens Gillian niet onder de noemer ‘sport’, maar wel ‘competitieve hobby’. Van het tegendeel krijg je hem niet overtuigd.

KAROLIEN (46) – audioloog

Karolien
Karolien
“Wie houdt er nu niet van winnen?”

Tot op vandaag denken haar twee tieners nog altijd dat mama vorig najaar in Zuid-Amerika zat, op groepsreis met een gecrashte gsm. Nu ontdekken ze dat mama in Sicilië zat, op een ander soort groepsreis. Avontuurlijke en heerlijk spontane kandidate met veel gevoel voor humor. Karolien is docente audiologie aan de Arteveldehogeschool in Gent, en geeft les zoals ze dat zelf ook graag zou gekregen hebben: zonder opdrachten tussendoor. Dat kunnen we in 'De Mol' niet beloven.

LYNN (38) – videograaf

Lynn
Lynn
“Ik kan goed liegen, maar heb het er moreel wel lastig mee.”

Haar dochter moedigde haar aan om zich in te schrijven, en zo komt Lynn als zelfstandig videomaker nu terecht in een avontuur waar ze aan de andere kant van de camera’s gaat staan. Lynn werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in een warme familie in het Antwerpse, waar ze nu nog steeds woont met haar man en twee kinderen. Een fijne en ontwapenende kandidate met een chaotisch kantje. Gelukkig is er in 'De Mol' van chaos nooit sprake.

MICHAËL (41) – boomverzorger

Michaël
Michaël
“Deelnemen aan De Mol stond al jaren op mijn to do-lijstje.”

Enthousiaste sport- en natuurliefhebber uit Grembergen, die van boomverzorgen zijn beroep heeft gemaakt. Michaël is gehuwd en is papa van een zoon van 13 en een dochter die voor altijd 2 zal zijn. Hij is ook pluspapa van twee iets oudere kinderen, waardoor hij zich op zijn 41 al een trotse opa mag noemen. Onverwoestbaar levenslustige man die zich naar eigen zeggen inschreef om te werken aan zijn boomer-imago bij zijn jongste zoon. Een nobel doel waar we graag aan meewerken.

PHILIPPE (53) – bedrijfsleider

Philippe
Philippe
"Alles wat ik vastpak, blijkt te lukken. Misschien is het wel voorbestemd.”

Ouderdomsdeken is niet het juiste woord, want met amper 53 jaar op de teller is Philippe uiteraard nog een fris veulen. Kersverse opa die met zijn vrouw in Mortsel woont en papa is van 3 zoons. Zijn eclectische hobbylijst omvat (onder meer) vrijduiken, salsa, kitesurfen en snowboarden. Hij heeft een verleden als professioneel danser en haalde ooit het Guinness Book of World Records met de grootste pompon ter wereld, waar hij 3 jaar aan heeft gebreid. Een doorzetter.

SENNE (28) – sociaal werker

Senne
Senne
“Bij gezelschapsspelletjes zeg ik het altijd op voorhand: hou mij in het oog want ik ga valsspelen als ik de kans krijg.”

Senne woont met zijn vriendin in Borgerhout maar blijft in de eerste plaats toch volbloed Kempenzoon. Zijn geboorteplaats Westerlo draagt hij niet alleen in zijn hart maar ook gewoon op zijn lichaam: op zijn rechterbeen prijkt een tattoo van een kemphaan. Fijnbesnorde en joviale flapuit met af en toe een filosofisch kantje. “De beste wijn moet je drinken op de meest doordeweekse dagen” is zijn motto, en wie zijn wij om dat tegen te spreken?

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

Stéphanie
Stéphanie
“De Mol maakt deel uit van mijn JA-jaar, waarin ik zoveel mogelijk ‘ja’ zeg op alles wat mijn pad kruist. Voor mij betekent het zoveel meer dan gewoon een spel.”

Stéphanie heeft Tunesische roots maar is een geboren en getogen Limburgse. Ze woont met haar 2 kinderen en kat Mollie in Hasselt en werkt als verpleegkundige op het operatiekwartier. Zorgzame en innemende jonge mama die met grote nieuwsgierige ogen naar de wereld kijkt. En nooit de deur uitgaat zonder haar EPI-pen, want ze is allergisch aan zowel kaas, wijn als tomaten. Ideaal met Sicilië als bestemming.

 

Bekijk hier de trailer van het nieuwe seizoen:

! ONLINE REDACTIES ! VIDEO VIA GoPlay Syndication

 

'De Mol' vanaf zondag 24 maart om 20u op Play4 en GoPlay.

CAFÉ DE MOL, LIVE VANUIT PLAY ZUID

Op zondag 17 maart ontvangt Dennis Xhaët presentator Gilles De Coster in Café De Mol om de nieuwe kandidaten voor te stellen aan moljagend Vlaanderen. Vanaf 24 maart, meteen na de aflevering van De Mol, zal Dennis bijgestaan worden door molwatchers Céline Van Ouytsel, Elisabeth Lucie Baeten, Lennert Coorevits, Lieven Scheire, Maureen Vanherberghen en Riadh Bahri. Zoals gewoonlijk zoeken ook enkele ex-kandidaten van De Mol mee naar de saboteur. Dat zijn dit seizoen Bert, Conny, Lancelot, Nele, Samya en Toos. En Pieterjan en Jeff, de mannen van de podcast Achter de Schermen, kijken mee met hun prettig gestoorde blik en zorgen voor het orgelpunt met een heerlijk grappig eindlied.
​Ook trouwe fans en fervente moljagers kunnen elke week samenkomen in Play Zuid om op zoek te gaan naar tips en tricks om de mol te ontmaskeren. Het is dé plek om elke zondagavond live in Café De Mol een glimp op te vangen van de afvaller en samen met vrienden en familie te speculeren over intrigerende theorieën en slimme ontdekkingen.

FINALE DE MOL, OP 12 MEI IN KINEPOLIS ANTWERPEN

Net als vorig jaar wordt zondag 12 mei de finale rechtstreeks uitgezonden in Kinepolis Antwerpen in aanwezigheid van Gilles De Coster, de deelnemers van dit en vorige seizoenen, en heel wat bekend volk. De ticketverkoop loopt als een trein en er zijn al tal van zalen uitverkocht. Tickets kunnen nog steeds gereserveerd worden via kinepolis.be.

Isabelle Couvreur Senior Persverantwoordelijke Play4, Play Media
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde