Skip to Content
Dit is de nieuwe jury van Dancing With The Stars 2021

Dit is de nieuwe jury van Dancing With The Stars 2021

Wim Vanlessen en Joffrey Anane zwaaien de puntenbordjes samen met Joanna Leunis en Jan Kooijman

Geen Dancing With The Stars zonder een vierkoppige jury. Dit seizoen nemen Wim Vanlessen, Joffrey Anane, Joanna Leunis en Jan Kooijman die zware taak op zich. Met Joffrey en Wim krijgt de show er dus twee nieuwe danskenners bij, met elk hun eigen specifieke stijl:

Story image

Met Wim Vanlessen haalt Play4 een internationale ambassadeur voor dans aan boord. Wim begon zijn carrière 25 jaar geleden en was 20 jaar de absolute ster van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij is niet enkel een gevierd balletdanser, hij is ook een gerespecteerd jurylid bij danswedstrijden over de hele wereld en heeft zelf talrijke prestigieuze onderscheidingen ontvangen. Hij mag zich immers Ridder in de Leopoldsorde noemen, als erkenning voor zijn buitengewone bijdrage aan de kunst en vooral de dans in België. Daarnaast heeft hij onder andere door zijn nauwe samenwerking met heel wat wereldberoemde choreografen, een erg breed en groot netwerk opgebouwd binnen de danswereld. Hij weet dus als geen ander wat dans betekent en waar hij op moet letten tijdens het beoordelen van de kandidaten. Delphine, Pieter, Nina, Metejoor, Jonatan, Lotte, Nora en Yemi kunnen zijn professionele feedback maar beter ter harte nemen.

Story image

Ook danser, choreograaf en acteur Joffrey Anane zetelt voor het eerst in het jurypanel. Van breakdancen in een achterkamertje van een Antwerps jeugdcentrum tot grote theaterproducties doorheen de Benelux, sketches voor De Slimste Mens ter Wereld en zijn eigen komische webserie Afro Belg. Joffrey is 29 jaar en doet het allemaal. Hij werd finalist in tal van danswedstrijden, zowel solo als met zijn crew Osei Bantu en won dit jaar nog de Red Bull Dance Your Style 2021. Hij weet dus als de beste hoe hij de dansen van de kandidaten moet jureren.

Over naar de vertrouwde gezichten dan: Jan Kooijman en Joanna Leunis. Jureren is voor Kooijman intussen wellicht een koud kunstje, gezien hij al twee seizoenen lang jureert bij Dancing with the Stars. Bovendien was hij in het dagelijkse leven ook zelf een professioneel danser, en dus zal Jan ongetwijfeld zijn kennersoog kunnen gebruiken. Nu is hij - na zijn professionele danscarrière - vooral aan het werk als acteur. Ook Joanna Leunis heeft tonnen ervaring: zij sleepte al verschillende wereld- en Europese titels in de wacht binnen de latin-categorie en won maar liefst acht keer het prestigieuze Blackpool Dance Festival. En miljoenen mensen zagen haar al aan het werk tijdens gastoptredens in allerlei tv-programma’s wereldwijd, zoals ‘Strictly Come Dancing’ in het Verenigd Koninkrijk en ‘Dancing With The Stars’ in verschillende Europese landen.

De jury is van alle markten thuis, waardoor ze elk met hun eigen kennis tot de meest complete punten zullen komen.

Barbara Salomon Persmanager Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde