Skip to Content
Delphine van Saksen-Coburg ontmoet voor het eerst de jongen waarvoor ze alles op alles wil zetten in Dancing With The Stars

Delphine van Saksen-Coburg ontmoet voor het eerst de jongen waarvoor ze alles op alles wil zetten in Dancing With The Stars

Samen met Make-A-Wish laat ze de wens van leukemiepatiënt Adam uitkomen

De 12-jarige Adam is nu in remissie, maar kreeg twee jaar geleden de zware diagnose van leukemie. 18 maanden lang stond zijn leven on hold en had hij nagenoeg geen contact met vrienden of familie. Na al die tijd heeft hij slecht één wens: een groot Marvel superheldenfeest voor iedereen die hij zo lang moest missen. En die wens gaat Delphine voor hem in vervulling laten gaan via Dancing With The Stars en Make-A-Wish. Zo ging de eerste ontmoeting tussen Adam en Delphine er aan toe:

Adam: “De dag dat ik te horen kreeg dat ik leukemie had, werd ik van school gehaald door mijn ouders voor een doktersafspraak. Mijn bloed werd afgenomen en de dokter voelde aan mijn lymfeknopen, die erg gezwollen waren. Amper een paar uur later kreeg ik mijn eerste chemobehandeling, het was allemaal één grote shock voor me. Ik moest het vanaf toen dag per dag bekijken. Ik luisterde vaak muziek, naar mijn playlist met heel wat opbeurende muziek zoals ‘Eye of the Tiger’. Een deel van de lyrics gaat ook over ‘rising up’, voor mij staat dit gelijk aan in chemotherapie gaan en er terug bovenop komen. Tijdens mijn behandeling heb ik mijn familie uit de UK en mijn vrienden lang niet meer gezien, daarom is het mijn wens om iedereen samen te krijgen op een feestje met Marvel-helden. Mijn favoriete held is Thor trouwens.”

Adams ouders komen uit Londen en Glasgow, maar wonen al 9 jaar in België.

Story image

Delphine van Saksen-Coburg: “Ik neem deel aan Dancing With The Stars om Make-A-Wish meer op de kaart te zetten en mensen bewust te maken van hun bijzonder belangrijke werk. Make-A-Wish is een organisatie die mij nauw aan het hart ligt. Net als Adam. De eerste ontmoeting met Adam en zijn gezin was geweldig. Hun warmte en positiviteit kan mee voor genezing zorgen, daar ben ik rotsvast van overtuigd. Wat fijn is, is dat kinderen dingen willen die wij als vanzelfsprekend zien. Adam wil gewoon een feest voor familie en vrienden, die hij zo gemist heeft door zijn ziekte. Ik ben zo ongelooflijk blij dat ik hieraan kan en mag meewerken voor hem. We beginnen meteen met het plannen van het feest, want we hebben veel werk voor de boeg. Het is mooi om zien hoe het hele team van Dancing With The Stars zich inzet om Adams wens mee te helpen verwezenlijken."

Dancing With The Stars - Vanaf zaterdag om 19u50 bij Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde