Skip to Content
De winnaar van De Slimste Mens ter Wereld editie 2023 is bekend!

De winnaar van De Slimste Mens ter Wereld editie 2023 is bekend!

“Ik heb hier al heel veel gezien, maar dit nog nooit!”

‘t Is gebeurd! Na twee spannende finaleweken werd op donderdagavond de nieuwe winnaar van De Slimste Mens ter Wereld bekendgemaakt. Stemmenimitator, komiek en acteur Guga Baúl behaalde de overwinning na een indrukwekkend en zenuwslopend finalespel tegen VRT-weervrouw Jacotte Brokken.

Na het behalen van de derde plaats voor Charlotte Adigéry, begon Guga Baúl het finalespel met 393 seconden, terwijl Jacotte Brokken 531 seconden had. Guga deelde stevige klappen uit tijdens het spel, maar bij vraag 8 – welke toneelteksten van Shakespeare worden het meest verkocht? – wist Guga vlotjes 4 correcte antwoorden ​ te geven. Het wachten op het 5de antwoord was bloedstollend spannend, maar tot ieders verbazing liet Guga zijn tijd zakken tot 17 seconden tegenover 39 seconden van Jacotte. Met ‘Macbeth’ als laatste antwoord, werd het 17 tegenover 19 seconden waardoor Guga opnieuw aan zet was. Met slechts één correct antwoord kon hij Jacotte naar huis spelen en dankzij die meesterlijke zet mag Guga Baúl zich een jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen.

Bekijk hier de video van het finalespel:

| GoPlay
GoPlay, dat zijn al je favoriete programma’s van Play4, Play5, Play6 en Play7. Kijk gratis live of uitgesteld. Waar je wil. Wanneer je wil.
www.goplay.be

Net als het publiek en de kijkers thuis, was ook presentator Erik Van Looy met stomheid geslagen. “In de afgelopen 21 seizoenen heb ik al heel veel gezien, maar dit nog nooit! Amai, amai, amai… Wat een prestatie!

Jacotte Brokken had de bui voelen hangen, maar nam haar verlies sportief op: “Ik zat hier en ik keek toe. Maar het was een heel goede move!

Zelfs de kersverse winnaar, Guga Baúl, moest even bekomen: “Het slaat me met verstomming, ik vergeet zelfs al m’n stemmekes, maar ik heb me nog nooit zo vredig gevoeld. Ik denk dat er thuis iemand heel blij zal zijn dat ik vanaf nu ook weer wat aandacht aan andere zaken zal geven. Tine heeft me enorm gesteund en heel veel tijd en ruimte gegeven. Het is tijd om naar huis te gaan!”, aldus een glunderende Guga Baúl.

En Erik Van Looy? Die kondigde met een brede glimlach aan dat er in 2024 een nieuw seizoen op de planning staat met nieuwe verrassende kandidaten. “Hopelijk in een iets betere wereld met veel meer vrede”, besloot de presentator nog.

De afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld zijn te herbekijken op GoPlay.

Isabelle Couvreur Senior Persverantwoordelijke Play4, Play Media
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde