Skip to Content
De vijf restaurants draaien op volle toeren, enkele weken na de heropening

De vijf restaurants draaien op volle toeren, enkele weken na de heropening

Maar financieel blijft 2020 ook een zware dobber. ‘We hebben met moeite vijftig euro om schoenen te kopen’, vertelt Filip De Pauw.

De vijf restaurants zijn opnieuw open en draaien op volle toeren. De eerste recensenten en foodbloggers zijn alweer van de partij. Fouten moeten vermeden worden. ‘Perfectie is de maatstaf’, zegt chef Pajtim Bajrami.

De koks vinden opnieuw geluk in lekkere producten en koken. Martijn Defauw van restaurant ‘Rebelle’ doet mee aan de kookwedstrijd ‘Soilmates’ waarbij ze vegetarische gerechten moeten maken met producten uit de tuin van ‘Le Monde des Milles Couleurs’. Filip De Pauw kweekt allerlei zaken in zijn eigen tuin. ‘Zo leer je over de smaken’, vertelt hij ons.

Story image

Covid-19 zorgt opnieuw voor annulaties

Na enkele weken waarin meer mogelijk was voor de restaurants, gooit Covid-19 opnieuw roet in het eten. Filip De Pauw ziet bij zijn restaurant ‘Jerom’ in Antwerpen de annulaties toenemen. Lode De Roover staat dan weer voor een moeilijke beslissing. Trainen hij en zijn team nog verder voor de prestigieuze wedstrijd ‘Bocuse D’Or Europe’? Het is belangrijk dat er duidelijkheid is. Alle chefs moeten ook in het oog houden welke gasten uit Antwerpen komen. Zij moeten op tijd thuis kunnen raken voor de avondklok!

Ook financieel blijft 2020 een zware dobber. ‘We hebben met moeite vijftig euro om schoenen te kopen’, vertelt Filip De Pauw. ‘Natuurlijk hebben we ambitie om ook door te groeien in de gidsen, maar ik vind het belangrijker om nu te gaan voor een vol restaurant’, verklaart Thijs Vervloet.

Ja, Chef!  dinsdag om 20u35 op VIER

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde