'De natuur overwinnen en kunnen zeggen: 'ik stop dit hier en jij gaat niet dood', dat is de kick'

'De natuur overwinnen en kunnen zeggen: 'ik stop dit hier en jij gaat niet dood', dat is de kick'

Aflevering 3 van Topdokters volgt traumachirurg prof. Stefaan Nijs

De natuur overwinnen en kunnen zeggen: 'ik stop dit hier en jij gaat niet dood', dat is de kick .  - Professor Stefaan Nijs (UZ Leuven)

In aflevering 3 van Topdokters leren we prof. Stefaan Nijs kennen, gespecialiseerd chirurg in het traumacentrum van UZ Leuven. Voor het brede publiek is hij misschien geen onbekende, omdat hij tijdens de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 de chirurgische ingrepen coördineerde van vele slachtoffers die getroffen werden. Hij opereert slachtoffers van kleine en grote ongevallen.  

In aflevering 3 wordt een man met spoed binnengebracht na een val van vier meter hoogte. Prof. Nijs besluit een total bodyscan te nemen om te zien welke lichaamsdelen geraakt zijn.

Gynaecologe prof. Lewi (UZ Leuven) krijgt een vrouw op controle die 28 weken zwanger is van een drieling. De kans op een vroeggeboorte is groot, maar de baby’s zijn nog lang niet volgroeid.

En we maken voor het eerst kennis met prof. Van Cutsem (UZ Leuven), digestief oncoloog en gespecialiseerd in de bestrijding van maag-, darm-, lever -en pancreaskanker.  Hij krijgt een 84- jarige dame op consultatie die onrustwekkend veel vermagerd is. Hij besluit een maagonderzoek te doen.  

Topdokters
Elke dinsdag om 20u35 op VIER

 

Het vijfde seizoen van Topdokters biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum. Acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, nemen de kijker mee in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood.

Indien u zich wilt aanmelden voor het persmoment, extra informatie wenst over het programma en/of een interview met één van de dokters wilt aanvragen, kunt u dit seizoen terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@gmail.com / +32 474 69 13 70)

Contacteer ons
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde