Skip to Content
"Dat je de puzzel kan leggen van mensen hun leven, voor mij is dat zonder ironie, het schoonste beroep ter wereld"

"Dat je de puzzel kan leggen van mensen hun leven, voor mij is dat zonder ironie, het schoonste beroep ter wereld"

Een nieuw seizoen van Topdokters, nu maandag 5 april om 20u35 op Play4

In het achtste seizoen van Topdokters zorgen zeven nieuwe artsen voor een unieke blik achter de schermen van de medische wereld. Elk met hun eigen specialisatie en passie.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Topdokters maken we uitgebreid kennis met huisarts Stephanie De Maesschalck. Dr. De Maesschalck werkt bij ELG De Piramide, een eerstelijnsgezondheidscentrum in Menen. Als gepassioneerd huisarts zien we dr. De Maesschalck met één van haar patiënten bij wie enkele maanden geleden een tumor werd verwijderd in de borst en nu langs komt met nieuwe klachten.

Dr. De Maeschalck: "Het is zo belangrijk om te weten, wat de impact is van een bepaalde behandeling op die mens zijn of haar leven. Het is je taak als huisarts om te kijken van hoe kunnen we er voor zorgen dat de patiënt een behandeling kiest die best is voor hem op medisch gebied."

Ook leren we dr. Aude Vanlander kennen. Dr. Vanlander werkt in het UZ Gent als gepassioneerd chirurg op de afdeling Algemene en hepatobiliaire heelkunde. Ze is gespecialiseerd in levertransplantaties en lever- en pancreaschirurgie. “Je moet zelfzeker zijn om chirurgie te doen, je werkt met een mensenleven.”

We zien haar in de aflevering aan het werk tijdens een unieke levertransplantatie waarbij een jonge moeder een stukje lever doneert aan haar zes maanden oude zieke baby.

Topdokters trekt in de eerste aflevering ook naar het UZA waar prof. dr. Tomas Menovsky werkt. Tijdens een consultatie zien we een patiënt bij wie tijdens een onderzoek een ​ groot aneurysma, een uitstulping in één van de hersenbloedvaten, werd ontdekt.

Dr. Menovsky: "De reden waarom we het aneurysma willen behandelen is omdat we denken dat het een grote kans heeft dat het kan barsten, wat kan leiden tot een hersenbloeding."

Het nieuwe seizoen van Topdokters, vanaf 5 april elke maandag om 20u35 op Play4 en Goplay.be

Sophie Verheyen Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde