Skip to Content
Dansiconen Davy Brocatus en Sam Louwyck worden nieuwe juryleden van Dancing with the Stars

Dansiconen Davy Brocatus en Sam Louwyck worden nieuwe juryleden van Dancing with the Stars

Ook Jan Kooijman en Joanna Leunis nemen de dansmoves opnieuw onder de loep

Davy Brocatus, Sam Louwyck, Jan Kooijman en Joanna Leunis. Dat zijn de vier juryleden van het tweede seizoen van Dancing with the Stars. Zij zullen vanaf zondagavond 22 september de technische hoogstandjes, pittige dansmoves en star quality van Julie Vermeire, Jani Kazaltzis, Michaël Pas, Evy Gruyaert, Kelly Pfaff, Viktor Verhulst, Christoff, Ann Pira en Ianthe Tavernier beoordelen. Wie zet zijn beste dansbeentje voor en gaat met de meeste punten lopen?  

Davy Brocatus

Story image

Davy Brocatus is geboren in 1972 in Brecht.

Davy begon zijn danscarrière zoals eenieder: hij belandde in de toenmalige dansschool Crikemans te Merksem op 16 jarige leeftijd en volgde er gewoon cursus. Na de Belgische titels te behalen voor cursisten 3 jaar op rij, maakte hij de overstap op 19 jaar naar de Amateurs en al snel won hij samen met zijn partner de ene wedstrijd na de andere. In 1994 verhuisde hij dan naar London waar hij meer dan 5 jaar doorbracht in het teken van het stijldansen. Zo danste hij voor Australië, Wales en Schotland en nam hij deel aan vele internationale kampioenschappen alsook de Europese- en Wereld Kampioenschappen. Zijn danspalmares is zeer uitgebreid. Zo werd hij drie keer Belgisch kampioen allround, danste hij heel wat Europese en wereldkampioenschappen en pakte hij tal van prijzen over de hele wereld.

Nu baat hij samen met zijn echtgenoot Anatoly zijn eigen dansstudio uit in Antwerpen: Dansstudio 1-2-3. Daarbovenop is hij ook eigenaar van B&B Luxe Suite Studios 1-2-3. Verder is hij voorzitter van Horeca Antwerpen en bestuurslid van Horeca Vlaanderen en boardmember van ESSDA (European Same-sex Dance Association).

Als jurylid van de voorganger van Dancing with the Stars en met zijn 30 jaar ervaring in de danswereld, weet hij perfect waar hij op moet letten bij de kandidaten.

Sam Louwyck

Story image

Sam Louwyck is geboren in 1966 in Brugge.

Sam is een Vlaamse danser, choreograaf, acteur en zanger. Hij is bekend als schrijver en uitvoerder van alternatief ballet. Sinds 1993 is hij betrokken bij Les Ballets C de la B. Met dit gezelschap speelde hij over de hele wereld. Daarnaast acteert hij in een steeds groter aantal films. Aanvankelijk voornamelijk als danser, later steeds meer als acteur.

In 2003 maakte hij grote indruk met zijn vertolking van de zogenaamde Windman in de film Any Way the Wind Blows (Tom Barman). Zijn volgende hoofdrol kreeg hij in Ex Drummer (Koen Mortier), als de dove gitarist Ivan Van Dorpe. In 2009 speelde hij hoofdrollen in Lost Persons Area, (Caroline Strubbe) en 22 Mei (Koen Mortier). Net als hij deed in La Cinquième Saison van Woodworth en Brosens (officiële competitie op het Venice Film Festival).

Sam acteerde in het veelgeprezen drama Rundskop, dat genomineerd werd voor een Academy Award in de categorie Best Foreign Language film in 2012. In 2015 ontving Sam de Vlaamse Cultuurprijs voor film 2014 uit de handen van minister Gatz, die hem prees omwille van zijn kosmopolitisch karakter.

Met Le Meraviglie (Alice Rohrwacher), liep hij op de rode loper aan de zijde van Monica Bellucci op het Cannes Film Festival, om Le Grand Prix Du Jury 2014 in ontvangst te nemen. Sindsdien vertolkte hij rollen in onder meer d’Ardennen (Robin Pront), Malgré la Nuit (Phillippe Grandrieux), Lobos Sucios (Sergio Moure), Belgica (Felix Van Groeningen), Keeper (Guillaume Senez) … In 2017 is hij te zien in Monk (Ties Schenk), Cargo (Gilles Coulier), Les Garçons Sauvages (Bertrand Mandico) en ook in Eigen Kweek kreeg hij een uitgesproken rol.

Joanna Leunis

Story image

Joanna Leunis werd geboren in 1981 in Rocourt.

Al van kinds af aan werd Joanna gebeten door de dansmicrobe. Ze begon op zesjarige leeftijd met het dansen van verschillende stijlen, zoals ballet, tap, … . Op haar achtste werd Joanna getroffen door een bloedziekte, vergelijkbaar met leukemie, waardoor ze een jaar lang in bed moest blijven liggen. Nadat ze deze ziekte overwonnen had, besloot Joanna om meteen de draad terug op te pikken en opnieuw te beginnen dansen.

Toen Joanna tien jaar was leerde ze ballroom en latin kennen en ondanks dat deze dansstijlen niet populair waren in België, besloot haar vader om Joanna in te schrijven in de plaatselijke dansschool. Joanna won met partners als Otto Cailliau, Mario Wild, Slavik Kryklyvyy en Louis Van Amstel verschillende titels op zowel amateur als professioneel niveau. Vanaf oktober 2002 vormt Joanna een danspaar met de Poolse Michael Malitowski, met wie ze alle grote titels in de professionele latin-categorie won, zoals het Wereldkampioenschap in 2008 en 2009, het Europees kampioenschap van 2007 tot en met 2011, … .

Nadat ze voor de achtste keer op rij het prestigieuze Blackpool Dance Festival wonnen op 27 mei 2015, kondigden Joanna en Michael hun afscheid van het competitiedansen aan. Joanna en Michael hebben opgetreden in de meest prestigieuze zalen ter wereld, zoals de Royal Albert Hall in Londen, het Kodak Theatre in Los Angeles, het Kremlin in Moskou, het Olympic Centre in Sydney, etc.

Miljoenen mensen zagen hen ook aan het werk tijdens gastoptredens in verschillende tv-programma’s wereldwijd, zoals 'Strictly Come Dancing' in het Verenigd Koninkrijk, 'Dancing With The Stars' in verschillende Europese landen, … . Michael was onder meer jurylid in 'Got To Dance' in Polen en 'Dancing With The Stars' in Oekraïne en Polen.

Joanna was vorig jaar jurylid in het eerste seizoen van de Vlaamse Dancing with the Stars.

Jan Kooijman

Story image

Jan Kooijman werd geboren in 1981 in Rotterdam.

Hij studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie, die nu gekend is onder de naam Codarts. Van 2000 tot 2009 danste hij als moderne danser bij het Scapino Ballet Rotterdam. Na zijn danscarrière ging Jan acteren. Hij speelde in tal van Nederlandse films en tv-series, zoals o.a. ‘De Zevende Hemel’, ‘Bluf’ en ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

Naast danser en acteur is Jan ook presentator. Aanvankelijk maakte hij programma’s bij RTL, zoals ‘RTL Boulevard’, ‘Levenslang met Dwang’ en ‘Buitenlandse Gevangenissen’. In 2010 ontving hij de Televizier Talent Award. Om zich nog meer op het genre human interest te kunnen richten, maakte Jan in 2016 de overstap naar de NPO. Daar maakte hij in opdracht van de KRO-NCRV onder meer ‘Hij Is Een Zij’, ‘de Reünie’ en zijn zelfbedachte programma ‘Dance Around the World’. Hierin reisde hij samen met Ish Aït Hamou de wereld rond, op zoek naar de betekenis van dans in verschillende culturen. Dit werd ook in Vlaanderen uitgezonden.

Dat hij ervaring heeft als jurylid van dansprogramma’s is geen geheim. Jan was zes seizoenen lang jurylid in het populaire tv- programma ‘So You Think You Can Dance’ en was vorig jaar jurylid in het eerste seizoen van het VIER-programma Dancing with the Stars.

Jan woont samen met zijn vriendin, Henna Lee, samen hebben ze twee dochters, Logan en Ava.

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde