Conner Rousseau praat vanavond voor het eerst live op televisie over de aanklachten van grensoverschrijdend gedrag in ‘De Tafel van Gert’

Conner Rousseau praat vanavond voor het eerst live op televisie over de aanklachten van grensoverschrijdend gedrag in ‘De Tafel van Gert’

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zal vanavond, donderdag 21 september, voor het eerst praten over de drie klachten die eerder dit jaar tegen hem zijn ingediend over seksueel grensoverschrijdend gedrag in ‘De Tafel van Gert’, om 20 uur op Play4.

Rousseau bracht op 15 juni op YouTube een video uit waarin hij geïnterviewd werd door TV-maker Eric Goens. Daarin vertelde hij dat hij worstelde met zijn geaardheid en minstens op mannen en op vrouwen viel. Hij zei daarin ook dat hij zich “opgejaagd wild” voelde. Na het verschijnen van die video bleek dat er eerder een onderzoek tegen hem had gelopen voor grensoverschrijdend gedrag dat tegen dan al geseponeerd was. Nadien volgden nog twee klachten, maar ook die werden geseponeerd en daarmee zijn alle onderzoeken nu afgelopen. Er wordt hem niets ten laste gelegd.

In “De Tafel van Gert” zal presentator Gert Verhulst vanavond dieper ingaan op het tot stand komen van de bewuste video, op de oorsprong en de behandeling van de klachten en op wat de situatie met Rousseau persoonlijk heeft gedaan. Hij zal dat doen in een interview met alleen Rousseau aan zijn tafel, de andere gasten komen er pas later bij zitten. Verhulst kreeg carte blanche van Rousseau om hem alles te mogen vragen. Het interview is niet op voorhand opgenomen maar wordt volledig live afgenomen en uitgezonden.

De andere gasten van “De Tafel van Gert” vanavond zijn: wielrenner Cian Uijtdebroeks en tafelspringers Herman Brusselmans, Lorentia Veppi en Omar Saouidi.

‘De Tafel van Gert’, om 20 uur op Play4

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde