Skip to Content
Collectieve paniek: 'Angelina Jolie, Spiderman en Philippe Geubels duiken op in de Bake Off tent'

Collectieve paniek: 'Angelina Jolie, Spiderman en Philippe Geubels duiken op in de Bake Off tent'

Welkom bij het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen

Een witte tent, een gastheer die naar de naam Wim Opbrouck luistert, een professionele jury die de lat hoog legt en 10 nieuwe frisse bakfanaten die er enthousiast over springen. Dat is het onveranderde succesrecept van het 6e seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Dit jaar staat de baktent op het glooiende domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Een sprookjesdecor waarin de eerste vijf thuisbakkers aan de start verschijnen.

De West-Vlaamse Joni noemt zichzelf een creatieve fontein. In de tent is ze een wervelwind van bijzondere ideeën, enthousiasme en soms zelfs overmoed. Maar zal deze pittige tante in al haar chaos de rust kunnen bewaren?

Axl is de jongste van de groep en combineert zijn eindexamens met Bake Off. Deze scholier uit Limburg heeft thuis een dure plantenverzameling met een zeventigtal unieke stuks die hij bij hun Latijnse naam kent.Verder is hij verzot op bakken, alcohol en bakken met bakken alcohol.

Sofie uit Gent heeft een intensieve job. Ze vindt rust in de linedanceclub en bij haar huiskippen die in de woonkamer mee aan tafel aanschuiven. Maar bakken blijft haar belangrijkste hobby.

Elisa klinkt door en door Gents maar heeft ook Spaanse roots. Haar grootvader die er nog steeds woont beschouwt ze als haar surrogaatvader. De jonge mondige Gentse bijt zich vast in het leven en bouwt aan een huisje en een tuintje voor haar vriend en bulldog.

Tenslotte is er Erik. Hij is de nestor van de groep, maar dat betekent niet dat hij zijn dagen in zijn zetel slijt… ​ Enkele jaren geleden hing zijn leven aan een zijden draadje toen dokters leukemie vaststelden, gelukkig genas hij onverwacht snel na een zware chemokuur en gooide hij daarna zijn leven om. Sindsdien zit Erik nooit meer stil en is hij op zijn 59 een fervente hockeyspeler.

Hun eerste spektakelstuk wordt meteen een zware opgave: een 3D-buste van hun idool. Wim ziet zichzelf vereeuwigd in cake als Franky Loosveld uit Het Eiland en verder verschijnen ook Spiderman, Angelina Jolie, Pink en Philippe Geubels op de baktafel. Die worden door juryleden, Regula Ysewijn en Herman Van Dender, geproefd met grote goesting, maar ook gewikt en gewogen met de nodige expertise want helaas moet er deze week al één bakker de tent verlaten.

Bake off Vlaanderen - vanaf morgen elke woensdag om 21u op Play4 en GoPlay.

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde