Skip to Content
Carpe Diem! Een miljoen kijkers. Nonkels krijgt een tweede seizoen.

Carpe Diem! Een miljoen kijkers. Nonkels krijgt een tweede seizoen.

“De respons was absoluut overweldigend. We kregen duizenden foto’s van kunstgras en pannenkoeken.”

Grasgroen nieuws voor de fans van Nonkels, want de humoristische fictiereeks over de familie Persyn krijgt een tweede seizoen. De seizoensfinale - morgen op Play4 - is dus geen definitief afscheid van de drie West-Vlaamse broers, hun entourage en de Kameroense vluchteling Innocent.

Jelle De Beule aka nonkel Luc: “Geweldig nieuws en ontzettend veel zin om opnieuw in onze pen en in onze personages te kruipen. Zeker na alle warme reacties van de voorbije weken. De reeks heeft jong en oud doen lachen. Dat is het mooiste compliment voor ons allemaal. ​ Blaise, Isabelle, Emilie, Silke, Wim en Rik zijn bovendien écht familie geworden. Alleen daarvoor al is Nonkels II een cadeau: een langverwachte familiereünie.”
Rik Verheye aka nonkel Willy: “De respons was absoluut overweldigend. Van quotes die ons werden nageroepen tot een uitpuilende mailbox met foto’s van volgens Carine correct geserveerde - rik an rik, gelijk twee halve maantjes - pannenkoeken. Om maar te zwijgen van hilarische selfies met de grasgroene Porsche van Nonkel Willy en de vele foto’s van een random lap kunstgras. Hoe zalig is dat?!”

En dat de Vlaming niet alleen een baksteen in de maag heeft, maar evengoed gelukkig wordt van een groene pelouse was duidelijk te merken aan de kijkcijfers. Nog voor de seizoensfinale van morgen haalde de best scorende aflevering ​ meer dan een miljoen kijkers. ​ Ook de vaak geestige online clips gingen dit weekend de kaap van een miljoen views voorbij. Op Play4 haalde Nonkels gemiddeld 28 procent marktaandeel. Op Streamz staat de reeks sinds de start in de top drie van meest opgevraagde series.

“Dat onverwachte maar wel verhoopte succes is de verdienste van onze geweldige cast en ​ crew. Ik denk maar aan onze fantastische vrouwelijke vertolkingen. Want laat ons eerlijk zijn: geen nonkels, zonder tantes. Geen ton tons, zonder een briljante Innocent. En geen geblaf op Luc zonder ons Kürtje. Ik popel om weer in onze Persyn-wereld te duiken en een nieuw seizoen te schrijven. Carpe diem!

Morgen brengt Play4 de voorlopig laatste aflevering van Nonkels waarin het einde verhaal lijkt voor Innocent. De hele familie gaat tot het uiterste om te zorgen dat hij in België kan blijven, maar Innocent wil niet met alle plannetjes meespelen.

Story image

Nonkels, morgen om 20.35 op Play4 en GoPlay.

Nonkels is een komische fictiereeks over het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. Hun leven wordt overhoop gegooid wanneer er plots een Afrikaanse vluchteling voor de deur staat.
​De reeks werd geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter en geregisseerd door Jelle Gordyn in een productie van FBO. Met Wim Willaert, Jelle De Beule, Isabelle Van Hecke, Rik Verheye, Emilie De Roo, Blaise Afonso, Silke Thorrez en Anne Denolf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde