Blind Gekocht-team moet op zoek naar veilige woning voor 4-jarige Thor

Blind Gekocht-team moet op zoek naar veilige woning voor 4-jarige Thor

Aflevering 7 Blind Gekocht op donderdag 18 mei vanaf 21u op Play4 en GoPlay

Jani, Kinga, Kelly en Bart maken kennis met Kim en Jan, de trotse ouders van Billie en Thor. Kim en Jan wonen in Dilbeek, waar ze zelf 10 jaar hun huis met hart en ziel verbouwd hebben tot hun droomhuis. Het is dan ook met veel pijn in het hart dat ze hun huis achterlaten en op zoek gaan naar iets nieuws. Maar daar hebben ze een goede reden voor. Hun zoontje Thor is geboren met een zeldzame genetische aandoening, waarvan er wereldwijd weinig gevallen bekend zijn. Daardoor is het toekomstperspectief van het gezin erg onduidelijk.

“In de breedste zin heet de aandoening ataxie, een motorische stoornis waardoor hij echt een probleem heeft met zijn evenwicht. Elk spiertje in zijn lichaam heeft een coördinatieprobleem”, vertellen ze zichtbaar geëmotioneerd. Op de koop toe blijkt hun eigenhandig verbouwde woning absoluut geen veilige plek voor Thor: “We wonen in een hoog en smal huis, waardoor de verplaatsingen die hij moet doen binnen en buiten moeilijk zijn. Daardoor doet hij zich vaak pijn. Het gevaar zit hier achter elk hoekje. Je kan hem eigenlijk moeilijk alleen laten.”

Na een pittig parcours waarin teleurstelling overheerste, is het eindelijk zover voor Kaatje en Niels. Zij krijgen hun afgewerkte starterswoning te zien en krijgen een antwoord op dé hamvraag: past hun geliefde kast ook in de woning? Ondertussen heeft Kinga goed nieuws voor Evelien und Frida. Er is een huis gekocht. En net op dat moment hebben de Berliners nog een 'kleine' wens, letterlijk dan: een extra kamer voor de baby in aantocht. Een gezinsuitbreiding met grote gevolgen, want Kelly heeft maar 2 slaapkamers waar ze mee aan de slag kan …

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde