Binnenkijken bij dispatching van politiezone Brussel Zuid: "110.000 oproepen per jaar, meer dan 300 per dag"

Binnenkijken bij dispatching van politiezone Brussel Zuid: "110.000 oproepen per jaar, meer dan 300 per dag"

Niveau 4 Brussel-Zuid, dinsdag om 22u35 op Play4 en op GoPlay

Aflevering zeven van Niveau 4 geeft een unieke inkijk in het kloppend hart van de politiezone Brussel Zuid: dispatching. Hier lopen alle oproepen binnen en wordt de hele politiezone met een wijdvertakt netwerk aan camera’s in de gaten gehouden. De dispatching is van levensbelang om elke interventie in goede banen te leiden. De meldkamer krijgt zo’n 110.000 oproepen per jaar, dat zijn er meer dan 300 per dag.

Steven, hoofdinspecteur dispatching, krijgt een verontrustend telefoontje binnen. Er heeft iemand de 112 gebeld met de boodschap “Kom snel” en erna meteen ingehaakt. Er worden twee ploegen opgetrommeld die op zoek gaan naar de beller. Eens ter plaatse blijken het twee jonge meisjes te zijn die belaagd werden door een groepje jongeren. Door de goede wisselwerking tussen dispatching en de ploegen in het veld worden de daders vrijwel meteen ingerekend.

Inspecteurs Daan en Virginie zijn opgeroepen voor een diefstal aan het Zuidstation. De daders zijn welbekend bij de politie. Het is een groepje daklozen dat dagelijks voor overlast zorgt in de buurt van het station. Deze keer zouden ze een telefoon hebben gestolen. Al snel wordt de gestolen telefoon teruggevonden en overhandigd aan de rechtmatige eigenaar, maar dan blijkt het toch niet zo’n eenvoudige interventie te worden. Verschillende daklozen bemoeien zich met de zaak en beginnen hevig te discussiëren met de agenten. Verwijten en middelvingers vliegen hen rond te oren. Wat bij aanvang een banale interventie leek te zijn, mondt uit in een twee uur durend toneelstuk waarbij vier arrestaties worden uitgevoerd.

Niveau 4 Brussel-Zuid, elke dinsdag om 22u35 op Play4 en op GoPlay.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde