Skip to Content
Bake Off Vlaanderen juryleden Dominique Persoone en Herman Van Dender bekroond tot ‘Chocolatier of the Year’

Bake Off Vlaanderen juryleden Dominique Persoone en Herman Van Dender bekroond tot ‘Chocolatier of the Year’

Junior Bake Off Vlaanderen jurylid Dominique Persoone en Bake Off Vlaanderen jurylid Herman Van Dender werden zonet, op maandag 19 oktober 2022, ​ tijdens de jaarlijkse Gault&Millau Award Show, bekroond tot ‘Chocolatier of the Year’ - Edition 2023.

Chocolatier van het Jaar 2023 voor Vlaanderen: Dominique Persoone

Story image

Dertig jaar is Dominique Persoone met The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief. Zo lang zelfs dat hij zijn naam al deelt met die van zijn zoon Julius die als tweede generatie zijn intrede heeft gemaakt. Om samen met zijn vader de waarden van The Chocolate Line te bestendigen en in zijn schaduw mee te genieten van deze Award.

Dominique Persoone 'De chocolatiers van het jaar, een mooier verjaardagscadeau om ons 30 jaar bestaan te vieren kon ik me niet voorstellen. Het bewijs dat als je je hart volgt je ambacht uit liefde en niet voor het geld, je de top kan bereiken'.

Chocolatier van het Jaar 2023 voor Brussel: Herman Van Dender

Story image

Door Herman Van Dender de titel van Chocolatier van het Jaar voor Brussel toe te kennen, onderstreept Gault&Millau het doorzettingsvermogen en engagement van deze artisanale chocolatier die reeds enkele jaren geleden met het ‘bean-to-bar’ concept startte. Door zijn strenge selectie van cacaobonen maakt hij chocolades met een enorme aromatische rijkdom.

Herman Van Dender 'Het belangrijkste aan deze prijs is dat het de prijs is van een gans team. Ik draag hem dan ook op aan team Van Dender. ​ Na een carrière van 34 jaar is dit een heel mooie bekroning'.

Bake Off’ Vlaanderen (seizoen 6) ​ later dit najaar op Play4

Niet voor publicatie

Dominique Persoone verblijft momenteel in het buitenland, zijn zoon Julius nam de award in ontvangst

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde