Skip to Content
Bake Off kerstspecial: van 'The Sound of Music' tot een vibrerend badeendje in de Bake Off-tent

Bake Off kerstspecial: van 'The Sound of Music' tot een vibrerend badeendje in de Bake Off-tent

Op 23 december kruipt Bake Off in een winterjasje. Erik Van Looy, Elodie Ouedraogo, Jani Kazaltzis, Ella Leyers en Maggie De Block wagen zich zonder veel talent aan de bakstiel.

Twee opdrachten schotelt de jury hen voor. De eerste is een technische proef waarin ze koekjes bakken die ze als kerstversiering ophangen in een kerstboompje. De tweede opdracht is een spectaculaire kersttaart naar keuze.

Erik Van Looy heeft nog nooit in zijn leven gekookt, gebakken of zelfs een oven bediend. “Kijk, ik heb prachtige handen. Dat komt omdat ik ze nog nooit gebruikt heb.” Hij klungelt zich op dramatische wijze door de proeven en presentator Wim Opbrouck doet Erik een rode telefoon cadeau als hulplijn. In het spektakelstuk bakt Erik een tafereel uit 'The Sound of Music', zijn ultieme kerstfilm. Wanneer zijn botercrème faliekant mislukt schakelt hij de onbekende hulplijn in… 

Ella Leyers is niet alleen slim, maar ook een goeie bakker. Ze draagt de taart op aan haar overleden bompa Leyers. Die schilderde vroeger met Kerst elk jaar voor haar een Disneytafereeltje. Haar lievelingsschilderijtje van Aladdin brengt ze mee naar de tent en probeert ze nu in taart na te maken. Kerst is tegenwoordig een echt familiefeest bij de Leyersen waarbij er gezongen, gedanst en zelfs al eens De Slimste Mens gespeeld wordt.

Elodie Ouedraogo heeft grote schoenen te vullen, want haar man Jeroom won de vorige kerstspecial. In haar poging om Beste Bakker te worden troeft ze de andere bakkers af door hun eieren alvast in beslag te nemen nog voor ze ermee aan de slag kunnen. Elodie maakt een illusiecake in de vorm van een fonduepot met jalapeño, mais, paprika en ui. Een experiment dat de mond van de jury in vuur en vlam zet. 

Jani Kazaltzis is gek op Kerst en op winnen. Hij gooit zich dan ook uiterst fanatiek in de wedstrijd en wil zeker niet verliezen van die succesvolle familie Leyers. Hij bouwt een spectaculaire stapeltaart met maar liefst acht verdiepingen. Een onderneming die schitterend lijkt te lukken tot halverwege de wedstrijd de zwaartekracht zich komt moeien. 

Maggie De Block was tijdens de opnames deze zomer nog minister van Volksgezondheid. Ze komt speciaal om het Rode Kruis te steunen, alleen had ze dezelfde dag nog een Veiligheidsraad op de agenda staan. De minister sluit daarom pas aan na de technische proef. “Ik heb mij onderweg nog snel omgekleed zodat ik hier in het decor pas.” Maggie brengt haar favoriete kerstcadeau mee: een vibrerend badeendje. Dat vormt de inspiratie voor een badkuip van taart, waarin ze zichzelf in rolfondant boetseert. 

De Bake Off Kerstspecial is een hilarische, spectaculaire en gezellige afsluiter van 2020.

Kerstspecial Bake Off Vlaanderen, woensdag 23 december om 20u35 op VIER

Dit jaar staat de bakwedstrijd in teken van het Rode Kruis. Doe ook een gift of word bloeddonor via www.rodekruis.be

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde