Magret de canard zorgt voor discussievoer aan tafel in Komen Eten

Magret de canard zorgt voor discussievoer aan tafel in Komen Eten

Een nieuwe Komen Eten-week, een nieuwe lading kandidaten! In de week van 30 april bijt postbode Jamie (25) uit Kontich de spits af. Naast mikken op brievenbussen, shot Jamie als gepassioneerd voetballer ook ballen in de goal. De 67-jarige Guido uit Asse is een groot dierenliefhebber, hij rijdt o.a. paard en melkt duiven. Maar op zijn menu staat magret van eend met appelsiensaus, en dat gerecht zorgt even voor een grote discussie aan tafel... In Sint-Truiden tafelen de Komen Eters bij Birgit (38), een bijzondere vrouw met een filosofische ingesteldheid die vertrouwt op haar intuïtie. De 33-jarige Wasana is geboren in Laos, groeide op in Thailand en sluit deze Komen Eten-week af in Schilde.

Komen Eten - Telkens van maandag t.e.m. donderdag om 19u45 op VIER.


Maandag 30 april
Jamie uit Kontich

Jamie (25) is een jonge postbode met een passie voor voetbal. Hij is voetbaltrainer en woont letterlijk naast het voetbalveld. Vanuit zijn slaapkamer ziet hij het veld en dat zorgt voor grote voetbaldromen. Jamie doet mee aan Komen Eten in de hoop zo gespot te worden door een voetbalclub. In zijn jonge leven maakte hij al heel wat mee. Na een stom ongeluk liep hij grote schade op aan zijn oog en ging hij door een lange revalidatie. Nu voelt Jamie zich terug de oude en is hij opnieuw zijn sympathieke en vrolijke zelve.


Dinsdag 1 mei
Guido uit Asse

Guido is 67 jaar en heeft al een goed gevuld leven achter de rug. Op z’n 22ste nam hij de wildhandel van zijn ouders over. Nu hij gepensioneerd is, houdt hij zich voornamelijk bezig met zijn duiven en paarden. Hij rijdt zelf dressuur, en traint ook zijn kleindochter. Met volle teugen geniet Guido van het leven en de buitenlucht, maar af en toe natuurlijk ook van een lekker gekookt potje. Op zijn menu staat o.a. magret van eend met appelsiensaus. Een hoofdgerecht dat even voor een grote discussie zorgt aan tafel.


Woensdag 2 mei
Birgit uit Sint-Truiden

Birgit (38) is een bijzondere vrouw met een filosofische ingesteldheid die vertrouwt op haar intuïtie. Voor haar begint alles bij de natuur en het vrouw-zijn. Ze maakt het haar gasten wel moeilijk aangezien ze met enkele voedselintoleranties kampt. Benieuwd hoe haar tafelgenoten omgaan met deze extra uitdaging... Zelf kiest ze voor een gezond menu waarbij ze start met een fruitig slaatje, gevolgd door pasta pesto en pompelmoes als dessert. Alles werd zorgvuldig samengesteld volgens de vier fases die een vrouw doormaakt. Zo heeft het voorgerecht bijvoorbeeld dezelfde eigenschappen als de maagd-fase: het is fris, het is groen en het zit bomvol energie en vitamines. Eén ding is duidelijk: de gasten zullen veel bijleren.


Donderdag 3 mei
Wasana uit Schilde

Wasana’s (33) roots liggen in Laos, maar ze groeide op in Thailand. De liefde bracht haar naar Vlaanderen en nu geniet ze elke dag van haar nieuw samengesteld gezin met maar liefst vijf kinderen. Wasana droomt van een modellencarrière en is een lieve vrouw die graag lacht en positief in het leven staat. Haar gasten wil ze verwennen met een heerlijk Aziatisch menu vol lokale specialiteiten.

Contacteer ons
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde