Assisen Live: Een nieuwe rol voor Filip Peeters - van strafpleiter tot regisseur van de nieuwe theaterproductie met o.m. Sien Eggers, Carry Goossens, Ben Segers, Leonce Peeters en Ini Massez

Assisen Live: Een nieuwe rol voor Filip Peeters - van strafpleiter tot regisseur van de nieuwe theaterproductie met o.m. Sien Eggers, Carry Goossens, Ben Segers, Leonce Peeters en Ini Massez

Sinds deze week is het tweede seizoen van 'Assisen: de insulinemoord' te zien op GoPlay en Play4 en binnenkort komt de theaterproductie 'Assisen Live: De Kotmoord' er aan.

Zes weken lang kan de televisiekijker mee speuren als volksjury en oordelen of de beklaagde, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager (Gene Bervoets), al dan niet schuldig is aan de dood van zijn kleindochter Luna (Zita Windey). Vanaf april 2024 kan het publiek weer de theaterzaal betreden voor een gloednieuw assisenproces, doordrenkt met geheimen, intriges en een web van leugens dat langzaam ontrafeld wordt door de scherpe geesten van advocaten, rechters en het publiek als ambitieus lid van de jury.

De regie is in handen van niemand minder dan Filip Peeters die deze indrukwekkende cast mag regisseren.

Zo zal Sien Eggers de rol van voorzitter van het hof op zich nemen, terwijl Carry Goossens de advocaat van de beklaagde Ben Segers voor zijn rekening neemt. Jonas Leemans wordt de procureur, die Carry Goossens het vuur aan de schenen zal leggen. Leonce Peeters vertolkt de rol van slachtoffer en op de getuigenbank nemen Ini Massez, Nona 't Jolle en An Miller plaats.

Producent James Cooke kijkt alvast uit naar deze samenwerking: "Het feit dat Filip in onze afgeleide fictiereeks al in de huid kroop van advocaat is een absolute meerwaarde. Ik kijk met volle vertrouwen uit naar deze, ondertussen zesde, theaterversie.
Regisseur Filip Peeters beaamt: "Ik sta te springen om met deze mensen hieraan te beginnen, dit is een cadeau voor elke regisseur."

Interactief concept in het theater

ASSISEN LIVE is een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld.


'Assisen Live - De Kotmoord'  is te zien van 19 april tot en met 16 juni in Theater Elckerlyc te Antwerpen, Trixxo Hasselt en Capitole Gent. Deze voorstelling is een productie van Backstage Producties, in samenwerking met Play.

Info: www.backstage-producties.be

'Assisen: de insulinemoord', dinsdag om 21:15 te zien op GoPlay en Play4


Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde