Skip to Content
“Als er een vuilkar aankomt met een lading van de rijke buurten, dan vechten de arme mensen met de varkens en de gieren.”

“Als er een vuilkar aankomt met een lading van de rijke buurten, dan vechten de arme mensen met de varkens en de gieren.”

Consul-generaal Jean-Paul wordt in De Ambassade geconfronteerd met schrijnende situatie in de favela’s van Rio de Janeiro.

In de derde aflevering van De Ambassade bezoekt consul-generaal Jean-Paul een sloppenwijk in Rio de Janeiro om er het veelbelovende ontwikkelingsproject van een landgenoot te evalueren. Zijn bezoek is niet zonder gevaar, want Rio is in permanente staat van oorlog en in de favela’s blijft het geweld al jarenlang toenemen. Bij aankomst is de confrontatie met de schrijnende situatie in de favela erg hard: maar liefst 20.000 arme gezinnen wonen hier op een illegale vuilnisbelt en moeten rondkomen met minder dan 1 dollar per dag. “Dit is één van de verschrikkelijkste plekken ter wereld die ik ooit al heb gezien”, vertelt Jean-Paul.

Consul Hilde houdt een spreekuur voor landgenoten met administratieve vragen en problemen in Mombasa. Improviseren hoort bij de job, want niet overal zijn alle nodige voorzieningen aanwezig. Om het zo comfortabel mogelijk te maken, stellen ze al hun materiaal op in een lokale bar van een landgenoot.

In Bangkok ontvangt vice-consul Elie een koppeltje dat maar wat graag wil trouwen in België. Hij onderwerpt hen aan een spervuur van vragen om uit te kunnen maken of er sprake is van echte liefde. Krijgt dit koppel wél een go? Of moeten ze elkaar toch eerst nog wat beter leren kennen?

De Ambassade - Elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde