“Alles komt altijd in orde”… of toch niet?

“Alles komt altijd in orde”… of toch niet?

Halve finale Bake Off Vlaanderen - Morgen bij Play4

In week 7 van Bake Off Vlaanderen halen de overgebleven thuisbakkers alles uit de kast om hun golden ticket richting de finale te bemachtigen. Het thema is “the only way is up” en daarom leggen juryleden Herman & Regula de lat extra hoog. Welke bakker overstijgt zichzelf net voor de finale? En wie vliegt er met de eindmeet in zicht te dicht bij de zon?

Tijdens de eerste proef maken de bakkers een revisité van de Franse Concorde, een taart gemaakt van meringue en chocolademousse. Axl werkt naar goede gewoonte met alcohol en baseert zijn gebak op de Pornstar Martini, zijn favoriete cocktail. Ook Saskia haalt inspiratie uit de fles: zij vertelt het verhaal van haar huwelijksreis en maakt een gebakken variant op de Cuba Libre. Bij de jurering vloeit de drank rijkelijk en dat kan maar één ding betekenen: het is de halve finale en onze bakkers proberen alles om de jury voor zich te winnen.

Alsof dat nog niet genoeg is, schotelt de jury de resterende vier kandidaten dan nog een dubbele technische proef voor: maak 8 brandy snaps en 2 babas au rhum.

Enkelen onder hen lijken vertrouwd met babas, maar bij de brandy snaps klinkt er collectief gedonder in Keulen. Hoe pak je zoiets aan? Hoe lang moet er gebakken worden om mooie rolletjes te kunnen maken? Time management is dus allesbepalend bij het slagen van deze proef. Maar wie is kan multitasken? En wie loopt verloren in de chaos?

Met het spektakelstuk krijgen de bakkers een laatste kans om te bewijzen dat ze thuishoren in de finale. Ze maken een Religieuse à l’Ancienne, oftewel een soezentoren met daartussen verschillende lagen koek. De opdracht blijkt voor alle bakkers een huzarenstukje want wat blijkt? Size matters! De toren moet dan ook minstens 40 centimeter hoog zijn. Bovendien moet het spektakelstuk ook de ambitie van de kandidaat weerspiegelen. Die ambitie is niet bij iedereen dezelfde. ​ Axl presenteert een reis rond de wereld en gebruikt daarbij smaken uit verschillende werelddelen. Sylvia bouwt de Heilige Graal en hoopt daarmee op steun van hierboven om door te stoten naar volgende week.

Het is duidelijk: iedereen loopt ietsje hoger op de toppen van zijn tenen. En dat is begrijpelijk, want aan het einde van de aflevering kennen we de drie finalisten van Bake Off Vlaanderen 2022. Wie overleeft de laatste steile klim richting de finale? En welke bakker crasht net voor het slotstuk van dit seizoen?

Bake off Vlaanderen - elke woensdag om 21u op Play4 en GoPlay.

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde