Skip to Content
Al 50.000 juryleden in de grootste volksjury van Vlaanderen

Al 50.000 juryleden in de grootste volksjury van Vlaanderen

Assisen: Jij beslist!

Al 2 weken lang is Vlaanderen op zoek naar de moordenaar van de gerenommeerde topchoreograaf Samuel Indria. Via hetverdict.be speuren al meer dan 50.000 juryleden ​ samen ​ met onze gerechtsjournaliste, Eliza Beekmans, mee naar de vraag of Eveline Van Laecke schuldig is aan de dood van haar mentor of zijn er andere verdachten in deze complexe moordzaak?

Procesdag 3

Dag drie van het assisenproces focust op het gerechtelijk onderzoek van de speurders naar de moord op Samuel Indria. We zien beelden van de ondervraging van Eveline Van Laecke, en van de reconstructie van de avond van de moord, waaruit duidelijk blijkt dat de beschuldigde liegt over haar alibi. Als afleidingsmanoeuvre tracht advocaat Bregt Craps in zijn verdediging zijn peilen op de onderzoekers te richten, die hij tunnelvisie verwijt. Volgens hem zijn er verschillende andere verdachten in deze zaak wiens alibi en motieven onvoldoende onderzocht werden, en zijn de speurders veel te snel geweest in hun veroordeling van Van Laecke. Uit getuigenissen van de wetsdokter en de onderzoeksrechter blijkt echter dat alle DNA-sporen wel degelijk in de richting van de beschuldigde danseres wijzen.

Anna Senden legt op haar beurt Eveline Van Laecke op de rooster over haar kinderwens, een onderwerp waarover zij weigerde te praten tijdens de ondervragingen. Wilde Van Laecke graag een kind van haar minnaar? Had hij haar dat beloofd? En kwam haar kinderwens naar boven na haar gedwongen ontslag als primaballerina? De vragen van de procureur doen Eveline terugdenken aan haar relatie met Samuel, en aan de band met haar beste vriend, de homoseksuele danser Aaron Dewilde, die haar destijds vergezelde naar de dokter om haar vruchtbaarheid te laten onderzoeken. ​ ​

Speur mee naar de waarheid met gerechtsjournaliste Eliza Beekmans

Bekijk hier al mijn berichten
Op deze pagina deel ik jullie al mijn extra onderzoek rond De Balletmoord.
www.goplay.be

'ASSISEN' Morgen om 21:00 op Play4 en GoPlay

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde